Solide & duurzaam: brandputten

Qua onderhoud zijn brandputten vrijwel probleemloos. De door HooVos geplaatste brandput bestaat uit duurzame producten die weinig slijtage ondergaat. Toch moet iedere brandput een jaarlijkse controle ondergaan, om zeker te zijn dat de brandput niet is beschadigt en het juiste debiet afgeeft. Voor oudere bronnen hebben wij de mogelijkheid deze te regenereren.

Brandputten

Altijd paraat als het nodig is

Uitgebreide controle door HooVos

Voor de brandputcontrole hebben wij een speciaal ingerichte unit die bestaat uit een waterpomp met meetapparatuur. Alle metingen worden geregistreerd en in data verwerkt, zodat wij deze digitaal kunnen aanleveren. Open en gesloten brandputten, beoordeling locatie en bereikbaarheid (beschoeiingen e.d.), zichtbaar maken serienummer en bouwjaar, beschrijving type brandput, inmeten X en Y coördinaten. Volledige onttrekking op capaciteit brandput, debietmeting met geijkt en gekeurde digitale watermeter, metingen van het waterpeil tijdens pompen, checklist controlepunten op o.a. beschadigingen en inclusief oplever rapport en certificaat.

Brandputten van HooVos

Het boren van brandputten is een belangrijke zaak, waarbij absoluut geen fouten mogen worden gemaakt. In het geval van een calamiteit moet een brandput feiloos werken, bereikbaar zijn en onbeschadigd zijn. Daarnaast wordt ook duurzaamheid steeds belangrijker. Het plaatsen van brandputten wordt daarom uitgevoerd volgens een specifieke procedure welke voor brandputten is vastgesteld. Het plaatsen van brandputten vind daarom plaats volgens de omschreven procedure – inclusief boorbeschrijving conform NEN 5104 en een capaciteitstest. Na het testen van de brandput of brandputten wordt de opdrachtgever voorzien van een volledige rapportage.

Brandputten en hun periodieke inspectie

Behalve het boren van een brandput en het vakkundig plaatsen van brandputten is het belangrijk te zorgen voor goed onderhoud aan brandputten. Steeds meer gemeenten, brandweerkorpsen, instellingen en bedrijven moeten daarom voldoen aan periodieke keuring van brandputten. Natuurlijk is het van groot belang dat brandputten, net als overige blusmiddelen, goed functioneren op het moment dat het nodig is. Inspectie van brandputten is dan ook een logische en zinvolle maatregel. HooVos neemt u alle zorg omtrent het onderhoud graag uit handen.

De opties en mogelijkheden bij HooVos

Op het gebied van brandputten, heeft HooVos veel relevante kennis en know how. Regenereren van bestaande bronnen, aanbrengen van markering op het wegdek, aanbrengen van een aanrijdbeveiliging, verwijderen van zand/vuil uit putten en overige werkzaamheden t.b.v. brandputten zijn allemaal door ons te verzorgen.

Zij gingen u voor

Maak kennis met onze medewerkers

Gerwin Hoogendoorn

Arjan van Voskuilen

Geert Musch

Technisch commercieel medewerker

Rick van Ree

Werkvoorbereider

Marianne Salari – Van Barneveld

Verkoopadviseur

Robert van Boggelen

Projectcoördinator

Ernst de Rhoter

Projectcoördinator

Dennis van Rooijen

Planner & calculator

Ester Lammers

Planner

Marja Oosterlee

Controller

Maak een afspraak