In korte tijd water beschikbaar

Wanneer er in een hoog of groot gebouw een brand zou uitbreken, is het heel goed mogelijk dat er bij de blussing door de brandweer veel kostbare tijd verloren gaat door het uitrollen en/of naar boven brengen van slangen. Om dit te vermijden zijn in bepaalde gebouwen droge stijgleidingen noodzakelijk. Deze stijgleidingen bestaan uit stalen buizen met voedings- en brandslangaansluitingen. De brandweer kan op die manier met de pomp van een blusvoertuig de benodigde hoeveelheid water in korte tijd op de gewenste plaats krijgen. HooVos helpt graag!

Droge blusleidingen

Snel water waar het nodig is

Droge Blusleidingen

Voor droge blusleiding wordt ook wel eens voor de benaming droge stijgleiding of droge brandleiding gebruikt. Droge blusleidingen worden toegepast in grote of hoge (flat/ kantoren) gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer. Deze brandbeveiligings- installatie kan in deze gebouwen bij brand erger voorkomen en beperkt de schade. Deze droge blusleidingen bestaan meestal uit een verzinkte stalen pijp met 1 of meerdere voedingspunten. Deze hebben per verdieping een brandkraan. Met de juiste brandbeveiligingsinstallatie, waar de droge blusleidingen toe behoren, helpt u de brandweer om een brand sneller onder controle te krijgen.

Droge blusleiding aanleggen/vervangen

Indien u droge blusleidingen nodig heeft of u wilt uw bestaande droge blusleidingen vervangen, dan bent u bij HooVos aan het juiste adres. Wij kunnen voor u de aanleg van een droge blusleiding en hoge druk blusleiding verzorgen. Neem hiervoor in het rechtermenu contact met ons op. Het periodiek controleren van uw droge blusleidingen op basis van een onderhoudsovereenkomst is bij ons mogelijk. HooVos biedt u altijd maatwerk aan.

Onderhoud droge blusleidingen door HooVos

De droge blusleidingen moeten regelmatig op een adequate wijze jaarlijks worden gecontroleerd en onderhouden. Dit betekend ook dat zonodig reparaties moeten worden uitgevoerd, maar beter nog dat hierdoor defecten worden voorkomen. Wist u dat droge blusleidingen bij oplevering en vervolgens eenmaal in de vijf jaar moeten worden gecontroleerd en afgeperst overeenkomst NEN1594.

Zij gingen u voor

Maak kennis met onze medewerkers

Gerwin Hoogendoorn

Arjan van Voskuilen

Geert Musch

Technisch commercieel medewerker

Rick van Ree

Werkvoorbereider

Marianne Salari – Van Barneveld

Verkoopadviseur

Robert van Boggelen

Projectcoördinator

Ernst de Rhoter

Projectcoördinator

Dennis van Rooijen

Planner & calculator

Ester Lammers

Planner

Marja Oosterlee

Controller

Maak een afspraak