Hoe sneller, hoe beter

Brandmeldinstallaties of brandmeldcentrales worden steeds meer verplicht in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Met een brandmeldcentrale kan een beginnende brand snel worden gesignaleerd. Het blussen kan snel beginnen en het gebouw op tijd worden ontruimd. De gevolgen van een brand kunnen door een goede brandmeldinstallatie worden voorkomen of in ieder geval worden beperkt. HooVos heeft hiervoor een vaste businesspartner die gekwalificeerd is en een certificaat voor levering en kwaliteitscontrole heeft.

Brandmeldinstallaties

Verklein de gevolgen van een brand

De functie van een brandmeldinstallatie

Er zijn verschillende type brandmeldinstallaties. Een brandmeld- installatie zorgt ervoor dat de meldkamer of alarmcentrale bericht krijgt wanneer er onverwachts brand uitbreekt in uw woning, pand of instelling. Het is uitermate belangrijk dat de brandmeldinstallaties ten alle tijde werken. Daarom is het van belang dat uw brandmeldinstallatie tijdig, adequaat en vakkundig wordt gecontroleerd. Dit noemen we bij HooVos ook wel het beheer van uw brandmeldinstallatie.

Soorten brandmeldinstallaties van HooVos

Er zijn verschillenden soorten brandmeldinstallaties te verkrijgen: niet-automatische brandmeldinstallaties en automatische brand- meldinstallaties. Een brandmeldinstallatie bestaat vaak uit een netwerk van rookmelders in iedere ruimte, handbrandmelders waarbij de brandmelder handmatig moet worden geactiveerd of automatische brandmelders die wel automatisch alarmeren en een signaal doorgeven aan de alarmcentrale. Er zijn verschillende niveau’s van bewaking voor deze installaties volledige bewaking, gedeeltelijke bewaking, ruimtebewaking en objectbewaking.

 

De omvang van een brandmeldinstallatie

De omvang van de brandmeldinstallatie wisselt per locatie en pand. De omvang van de brandmeldinstallatie wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder de grootte van het risico dat er brand uitbreekt, hoe en waarvoor het gebouw waar de brandmeldinstallatie geplaatst wordt, de oppervlakte en de hoogte van het gebouw en de mate van zelfredzaamheid van de aanwezige personen. Benieuwd wat de omvang van uw brandmeldinstallatie wordt? Onze adviseurs komen graag langs om een advies op maat te geven.

HooVos verzorgt het beheer van de brandmeldinstallaties

Het is wettelijk verplicht om de brandmeldinstallaties periodiek te laten controleren volgens de NEN 2654. Wij verzorgen zelf de maandelijkse test. Onze businesspartner heeft specifieke ervaring in het controleren en preventief onderhouden van brandmeld- installaties. Zij zijn dan ook volledig geïnformeerd en werken altijd conform alle toepasselijke voorschriften. Bij brand gaat het niet alleen om grote materiële schade, maar ook om mensenlevens. Wij realiseren ons iedere dag hoe belangrijk dat is. Neem geen risico en besteed deze beveiliging uit aan een gerenommeerd bedrijf dat erkend is!

Zij gingen u voor

Maak kennis met onze medewerkers

Gerwin Hoogendoorn

Arjan van Voskuilen

Geert Musch

Technisch commercieel medewerker

Rick van Ree

Werkvoorbereider

Marianne Salari – Van Barneveld

Verkoopadviseur

Robert van Boggelen

Projectcoördinator

Ernst de Rhoter

Projectcoördinator

Dennis van Rooijen

Planner & calculator

Ester Lammers

Planner

Marja Oosterlee

Controller

Maak een afspraak