HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Onze voordelen

Bij HooVos heeft u 1 vast aanspreekpunt. Wij begrijpen dat het fijn is om met dezelfde persoon contact te hebben over het ontruimingsplan en eventuele andere zaken.

Daarnaast bent u met een door ons opgesteld ontruimingsplan verzekerd van:

  • Naleving van de verplichte wet
  • Een professionele en begrijpelijke opzet
  • Maximale preventie van letsel aan mens en dier
  • Beperking van materiële schade

HooVos gaat graag met u in gesprek over het opstellen van een ontruimingsplan. Wij dragen bij aan de veiligheid van uw bedrijf of instelling.

Ontruimingsplan - voordelen

Totaalpakket voor brandveiligheid

HooVos is uw gehele (brand)veiligheid partner. Naast het opstellen van een ontruimingsplan voeren wij voor u ook keuringen en controles uit betreft veiligheid. Dit brengt een prijsvoordeel met zich mee. Daarnaast worden alle noodzakelijke controles en keuringen in één keer verricht. Dit betekent weinig oponthoud van werkzaamheden, wel zo efficiënt.

Wij worden graag uw gehele partner. Bekijk al onze brandveiligheidsdiensten en producten.

Heeft u nog vragen betreft onze ontruimingsplannen of andere zaken over brandveiligheid of brandpreventie? Onze specialisten staan u graag te woord. Van brandwerend afdichten tot de aanschaf van de juiste EHBO-materialen! Neem direct contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Waar moet een ontruimingsplan aan voldoen?

Een ontruimingsplan moet worden opgesteld zijn volgens de NEN 8112 richtlijnen die is opgericht voor gebouwen. Het is mogelijk dat het plan van jouw organisatie afwijkt van deze norm, wanneer dit het geval is moet dat wel goed onderbouwd worden.

Wat staat er in een ontruimingsplan?

Het volgende wordt opgenomen in een ontruimingsplan:

  • Algemene gegevens: aantal personeelsleden, Aantal overige aanwezigen in het pand, Type gebouw, Namen van BHV-coördinatoren + aanwezigheid en Locatie van BHV-benodigdheden.
  • Plattegrond van het pand
  • De procedure bij ontruiming: externe en interne alarmering, vluchtroutes en beëindigen van alarmtoestand.
  • Instructies bij ontruiming: wie is verantwoordelijk voor wat tijdens de ontruiming.
  • Instructies bij een oefening: presentielijsten en evaluatieformulier.
Wanneer is een brandmeldinstallatie verplicht?

In het Bouwbesluit 2012 wordt onder andere beschreven wanneer een brandmeldinstallatie verplicht is. Of een brandmeldinstallatie verplicht is voor uw ruimte hangt af van bijvoorbeeld de gebruiksfunctie, het vloeroppervlak, de hoogte en een volledige of gedeeltelijke bewaking van de locatie.

Tot de gebruiksfunctie kunt u denken aan:

  • Woonfunctie woningen, wooncomplexen, woon-zorgcomplexen;
  • Ruimtes met een bijeenkomstfunctie zoals sporttribune, kinderopvang, musea, religieuze bouwwerken;
  • Celfunctie detentiecentra, arrestantenverblijven, isoleercellen in de zorg;
  • Ruimtes met een gezondheidszorgfunctie als ziekenhuizen, zorginstellingen, poliklinieken;
  • Industriefunctie productiehallen, werkplaatsen, opslagruimtes, veestallen, kassen;
  • Logiesfunctie hotels, recreatiewoningen, kampeerboerderijen;
  • Ruimtes met een onderwijsfunctie zoals collegezalen op universiteiten, klaslokalen in scholen;
  • Sportfunctie fitnesscentra, sporthallen, zwembaden, gymzalen;
  • Winkelfunctie winkels, winkelcentra, supermarkten;
  • Overige gebruiksfunctie treinstations tankstations;
  • Bouwwerken (geen gebouwen), bruggen, viaducten, tunnels.

Een verzekeringsmaatschappij kan ook het gebruik van een brandmeldinstallatie verplichten. Dit kan ook het geval zijn als het Bouwbesluit uit 2012 niet verplicht.

Een ontruimingsplan is verplicht als er ook een brandmeldinstallatie aanwezig is.

Voor aanvullende informatie bel ons gerust!

Is een plattegrond verplicht?

Een ontruimingsplattegrond is verplicht wanneer er een brandmeldinstallatie is geïnstalleerd in het gebouw.

Wat staat er op de plattegrond die in het ontruimingsplan is opgenomen?

Door middel van de plattegrond worden de mensen in het gebouw geïnformeerd in geval van een calamiteit het gebouw het beste verlaten kan worden. Tevens wordt op de plattegrond aangegeven waar in het gebouw de brandblusmiddelen en brandmelders te vinden zijn. De ontruimingsplattegrond ook wel de vluchtwegplattegrond genoemd is een onderdeel van het ontruimingsplan.

Wie is er verantwoordelijk voor een ontruimingsplan?

In het Bouwbesluit 2012 staat beschreven dat de beheerder van het gebouw de verantwoordelijke is voor het ontruimingsplan wanneer het gebouw een brandmeldinstallatie heeft.

Wat doet de bedrijfshulpverlener (BHV'er)?

Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood medewerkers en klanten in veiligheid te kunnen brengen. Een BHV’er weet bijvoorbeeld hoe mensen uit een brandend gebouw moeten worden geëvacueerd en hoe bij een ongeval eerste hulp moet worden verleend.

Hoe word je een BHV'er?

Een bedrijfshulpverlener word je door een BHV-cursus te volgen. Deze cursus kan toegereikt worden door de werkgever of een werknemer volgt deze cursus op eigen initiatief. Tijdens deze cursus wordt geleerd hoe eerste hulp verleent kan worden, een pand wordt ontruimd en hoe een kleine brand geblust kan worden.

Is een ontruimingsoefening wettelijk verplicht?

Een ontruimingsoefening is niet wettelijk verplicht. In artikel 15 van de Arbowet wordt wel gesteld dat men in noodsituaties moet kunnen alarmeren en evacueren (ontruimen). Advies van de overheid is dan ook om een ontruimingsoefening minimaal 1x per jaar uit te voeren.