Gespecialiseerd in

Ontruimingsinstallaties

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Ontruimingsinstallatie - Ontruimingsinstallatie - header
Ontruimingsinstallatie - Ontruimingsinstallatie - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Onderdelen ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie bestaat uit diverse onderdelen. De kern van de installatie wordt gevormd door de brandmeldcentrale. Deze centrale wordt bijgestaan door handmelders, die zich bevinden bij slanghaspels en nooduitgangen. Ook de sirenes (meestal slow whoops) spelen hier een belangrijke rol. Deze slow whoops worden geactiveerd zodra het glaasje van een handmelder wordt ingedrukt.

De combinatie van deze onderdelen dragen bij aan een veilige ontruiming van uw pand in het geval van brand.

Ontruimingsinstallatie 1

Waarom u kiest voor HooVos

Bij HooVos heeft u één vast aanspreekpunt. Wij begrijpen dat het fijn is om met dezelfde persoon contact te hebben over de ontruimingsinstallatie en eventuele andere zaken.

Daarnaast bent u met ons verzekerd van een ontruimingsinstallatie die:

  • Betrouwbaar is
  • Voldoet aan de wettelijke normeringen
  • Aansluit bij uw wensen en pand

Heeft u nog vragen betreft ontruimingsinstallaties? Of verdere brandveiligheid en/of brandpreventie voor uw pand? HooVos gaat graag met u in gesprek. Wij dragen bij aan de veiligheid van uw bedrijf of instelling. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over bijvoorbeeld het onderhoud van blussers of het brandwerend afdichten van uw pand.

Veelgestelde vragen

Wanneer is een ontruimingsinstallatie verplicht?

Als er een brandmeldinstallatie in een gebouw vereist is dan is ook een ontruimingsinstallatie vereist.

Wanneer is een brandmeldinstallatie verplicht?

Een brandmeldinstallatie is voornamelijk nodig wanneer er zonder installatie een brand niet of niet direct opgemerkt kan worden, een gebouw niet beroepbaar is of als brandveiligheidsvoorzieningen niet functioneren zonder brandmeldinstallatie.

Wat is het doel van een ontruimingsinstallatie?

Het doel van een ontruimingsinstallatie is om bij brand, een bomalarm of een ander soort calamiteit een snelle en ordelijke ontruiming te realiseren. In een groot aantal gebouwen is een ontruimingsinstallatie te vinden als onderdeel van de brandmeldinstallatie.

Welk type ontruimingsinstallatie?

Type B is een ontruimingsinstallatie die bij de meesten het bekendst is. Deze ontruimingsinstallatie is te vinden in ieder bedrijfspand, school of kantoor. Een ontruimingsinstallatie type A is vooral belangrijk op plekken waar de bezoekers niet bekend zijn met de situatie, in dit geval zullen er dan ook luidsprekers aanwezig moeten zijn.

Wat is een slow-whoop installatie?

Een ontruimingsinstallatie kan op verschillende manieren aan alle aanwezige personen in het pand laten weten dat zij het pand moeten verlaten. Dit kan door middel van een luid-alarm of door een toonsignaal ook wel een slow-whoop genoemd.

Hoe wordt het ontruimingssignaal geactiveerd?

Een ontruimingsalarminstallatie is van belang wanneer personen door aanroepen niet op tijd genoeg op de hoogte zijn van het dreigende gevaar. Door middel van één druk op de knop van de handbrandmelder wordt het ontruimingsalarm geactiveerd.

Wie mag een BMI resetten?

Wanneer een brandmelding is geactiveerd krijgt de interne organisatie één minuut de tijd om de brandmelding te accepteren. Daarna krijgt de organisatie een aantal minuten om de brandmelding te controleren. Wanneer er sprake was van een loos alarm kan de brandmeldinstallatie worden gereset.

Is een brandmeldinstallatie verplicht?

Een brandmeldinstallatie is vooral noodzakelijk wanneer er zonder installatie een brand niet direct kan worden gesignaleerd. Of wanneer bijvoorbeeld de brandveiligheidsvoorzieningen niet kunnen functioneren zonder brandmeldinstallatie.