Gespecialiseerd in

Ontruimingsinstallaties

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Ontruimingsinstallatie - Ontruimingsinstallatie - header
Ontruimingsinstallatie - Ontruimingsinstallatie - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Onderdelen ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie bestaat uit diverse onderdelen. De kern van de installatie wordt gevormd door de brandmeldcentrale. Deze centrale wordt bijgestaan door handmelders, die zich bevinden bij slanghaspels en nooduitgangen. Ook de sirenes (meestal slow whoops) spelen hier een belangrijke rol. Deze slow whoops worden geactiveerd zodra het glaasje van een handmelder wordt ingedrukt.

De combinatie van deze onderdelen dragen bij aan een veilige ontruiming van uw pand in het geval van brand.

Ontruimingsinstallatie 1

Waarom u kiest voor HooVos

Bij HooVos heeft u één vast aanspreekpunt. Wij begrijpen dat het fijn is om met dezelfde persoon contact te hebben over de ontruimingsinstallatie en eventuele andere zaken.

Daarnaast bent u met ons verzekerd van een ontruimingsinstallatie die:

  • Betrouwbaar is
  • Voldoet aan de wettelijke normeringen
  • Aansluit bij uw wensen en pand

Heeft u nog vragen betreft ontruimingsinstallaties? Of verdere brandveiligheid en/of brandpreventie voor uw pand? HooVos gaat graag met u in gesprek. Wij dragen bij aan de veiligheid van uw bedrijf of instelling. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over bijvoorbeeld het onderhoud van blussers of het brandwerend afdichten van uw pand.

Veelgestelde vragen

Wanneer is een ontruimingsinstallatie verplicht?

Als er een brandmeldinstallatie in een gebouw vereist is dan is ook een ontruimingsinstallatie vereist.

Wanneer is een brandmeldinstallatie verplicht?

Een brandmeldinstallatie is voornamelijk nodig wanneer er zonder installatie een brand niet of niet direct opgemerkt kan worden, een gebouw niet beroepbaar is of als brandveiligheidsvoorzieningen niet functioneren zonder brandmeldinstallatie.

Wat is het doel van een ontruimingsinstallatie?

Het doel van een ontruimingsinstallatie is om bij brand, een bomalarm of een ander soort calamiteit een snelle en ordelijke ontruiming te realiseren. In een groot aantal gebouwen is een ontruimingsinstallatie te vinden als onderdeel van de brandmeldinstallatie.

Welk type ontruimingsinstallatie?

Type B is een ontruimingsinstallatie die bij de meesten het bekendst is. Deze ontruimingsinstallatie is te vinden in ieder bedrijfspand, school of kantoor. Een ontruimingsinstallatie type A is vooral belangrijk op plekken waar de bezoekers niet bekend zijn met de situatie, in dit geval zullen er dan ook luidsprekers aanwezig moeten zijn.

Wat is een slow-whoop installatie?

Een ontruimingsinstallatie kan op verschillende manieren aan alle aanwezige personen in het pand laten weten dat zij het pand moeten verlaten. Dit kan door middel van een luid-alarm of door een toonsignaal ook wel een slow-whoop genoemd.

Hoe wordt het ontruimingssignaal geactiveerd?

Een ontruimingsalarminstallatie is van belang wanneer personen door aanroepen niet op tijd genoeg op de hoogte zijn van het dreigende gevaar. Door middel van één druk op de knop van de handbrandmelder wordt het ontruimingsalarm geactiveerd.

Wie mag een BMI resetten?

Wanneer een brandmelding is geactiveerd krijgt de interne organisatie één minuut de tijd om de brandmelding te accepteren. Daarna krijgt de organisatie een aantal minuten om de brandmelding te controleren. Wanneer er sprake was van een loos alarm kan de brandmeldinstallatie worden gereset.

Is een brandmeldinstallatie verplicht?

Een brandmeldinstallatie is vooral noodzakelijk wanneer er zonder installatie een brand niet direct kan worden gesignaleerd. Of wanneer bijvoorbeeld de brandveiligheidsvoorzieningen niet kunnen functioneren zonder brandmeldinstallatie.