Gespecialiseerd in

Onderhoud noodverlichting

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Onderhoud noodverlichting - Onderhoud noodverlichting - header
Onderhoud noodverlichting - Onderhoud noodverlichting - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Expert in noodverlichting

HooVos verzekert u dat al het noodzakelijke onderhoud aan uw noodverlichting wordt uitgevoerd.

Het onderhoud bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • Controle en doormeting
  • Testen van de accu en werking
  • Nodige onderhoudswerkzaamheden

Elke vorm van noodverlichting heeft onderhoud nodig. Daarbij vragen individuele gebruiksomstandigheden om een individuele aanpak. Door de combinatie van lichtbrontype, aantal branduren en de ervaringen van de lichtgebruiker, weten de specialisten van HooVos precies wanneer een lichtbron aan vervanging toe is.

HooVos zorgt ervoor dat al uw noodverlichting voldoet aan de wetgeving en naar behoren werkt. Wij zijn uw brandveiligheid partner.

Onderhoud noodverlichting - voordelen

Waarom kiezen voor HooVos

HooVos begrijpt dat het prettig en effectief is om met dezelfde persoon contact te hebben over het onderhoud. Daarom heeft u bij ons 1 vast contactpersoon. Deze voert alleen de noodzakelijke controles uit.

Zoals eerder benoemd, kunt u ook bij ons terecht voor het onderhoud aan uw blusmiddelen. Maar daarnaast bieden we nog meer diensten en producten aan. HooVos is uw complete partner rondom de brandveiligheid van uw bedrijf of instelling.

Dus bent u op zoek naar een onderhoudspartij voor uw noodverlichting? Of andere werkzaamheden of producten betreft brandveiligheid of brandpreventie, zoals het correct brandwerend afdichten van uw pand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen

Waarom is onderhoud van noodverlichting belangrijk?

Het onderhoud van noodverlichting is belangrijk voor de veiligheid van bezoekers en werknemers binnen uw pand. Wanneer er brand uitbreekt, geeft noodverlichting de snelste vluchtroute aan om het pand te verlaten. Werkt de noodverlichting niet? Dan maakt dit het uw bezoekers en werknemers lastiger om te vluchten van de brand.

Wat houdt het onderhoud van noodverlichting in?

Tijdens het onderhoud van noodverlichting wordt het armatuur (de behuizing van de lichtbron) gecontroleerd. Dit proces bestaat uit een aantal onderdelen, zoals: de werking, beschadigingen, controleren of de lamp nog op de juiste plek hangt, oververhitting, of de TL-buis defect is, de brandduur van de accu’s etc.

Hoe vaak moet noodverlichting gecontroleerd worden?

Uw noodverlichting dient eenmaal per jaar gecontroleerd en onderhouden te worden. Dit is onder andere vastgelegd in het Gebruiksbesluit 2008. Daarnaast wordt er geëist dat de aanwezige noodverlichting goed functioneert. Borging hiervan is alleen te realiseren door middel van dit regulier onderhoud. Dat zijn de redenen dat wij in lijn met de inspectierichtlijn ISSO 79 en de NEN-EN 50172 een inspectie/ onderhoudsinterval van 1 jaar aanhouden.

Is onderhoud van noodverlichting verplicht?

Niet alleen het hebben van noodverlichting, maar ook het onderhoud ervan is verplicht. Dit is vastgelegd in diverse wet- en regelgeving zoals het Bouwbesluit en de Arbowet.

Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van noodverlichting?

Volgens het Bouwbesluit is een gebouweigenaar en gebruiker verantwoordelijk voor een goed functionerende noodverlichtingsinstallatie. Dit betekent dat een gebouweigenaar ook verantwoordelijk is voor de controle van noodverlichting en het onderhoud hiervan.

Herinneren jullie ons eraan wanneer er weer een keurmoment plaats dient te vinden?

Jaarlijks neemt onze planning telefonisch contact met u op om de afspraak voor het onderhoud in te plannen. HooVos ontzorgt u hier volledig in, zodat u zich hier niet mee bezig hoeft te houden.