Gespecialiseerd in

Onderhoud brandmeldinstallatie

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Onderhoud brandmeldinstallatie - Onderhoud brandmeldinstallatie - header
Onderhoud brandmeldinstallatie - Onderhoud brandmeldinstallatie - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

HooVos verzorgt uw brandmeldinstallatie beheer

Als HooVos verzorgen wij de maandelijkse test van uw brandmeldinstallatie. Voor de controles en preventief onderhoud kunt u terecht bij onze businesspartner. Zij zijn echte experts op het gebied van brandmeldinstallaties. Ze zijn volledig geïnformeerd en werken altijd conform alle toepasselijke voorschriften. Zo voldoet u volledig aan de wetgeving en bent u verzekerd van een optimaal werkende brandmeldinstallatie.

Verklein de gevolgen van een brand door periodiek onderhoud aan uw brandmeldinstallatie. Neem hierbij geen risico en kies voor een erkende partij. Wij als HooVos en businesspartner gaan graag aan de slag met de brandveiligheid van uw woning, bedrijf of instelling.

Onderhoud brandmeldinstallatie 1

Uw partij voor volledige brandveiligheid

Naast brandmeldinstallatie onderhoud kunt u ook bij ons terecht voor andere diensten en producten over brandveiligheid. Wij zijn uw complete partner. We zorgen dat uw pand voldoet aan de noodzakelijke eisen. Bij ons krijgt u één vast aanspreekpunt om alles aan te vragen en mee te bespreken. Zo vindt er fijne en snelle communicatie plaats.

Dus bent u op zoek naar onderhoud voor uw brandmeldinstallatie? Of naar een volledige brandveiligheid en brandpreventie partner? Neem gerust contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook voor andere vragen bij ons terecht. Heeft u bijvoorbeeld vragen over BHV-trainingen of het brandwerend afdichten Onze brandveiligheid specialisten helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Wat is een brandmeldinstallatie?

Een brandmeldinstallatie, ook wel afgekort BMI, is er om zo snel mogelijk te kunnen melden dat er brand in het gebouw is en waar de brand is.

Hoe vaak moet een brandmeldinstallatie worden onderhouden?

De brandmeldinstallatie valt onder dezelfde wet als de ontruimingsinstallaties. Door de installaties jaarlijks te onderhouden behoudt de installatie zijn kwaliteit en ook betrouwbaarheid. Ook moet er een (digitaal) logboek worden bijgehouden.

Het jaarlijks onderhoud aan een brandmeldinstallatie moet worden uitgevoerd door een onderhoudsdeskundige. Het onderhoud zal worden gedaan aan de hand van de NEN 2654-1. Dit is namelijk de landelijke norm voor het onderhouden van een brandmeldinstallatie.

Hoe vaak moet een brandmeldinstallatie worden getest?

Een brandmeldinstallatie moet maandelijks gecontroleerd worden. Deze maandelijkse controle wordt ook verplicht door de NEN 2654-1.

Wie is verantwoordelijk voor een brandmeldinstallatie?

De beheerder is verantwoordelijk voor de brandmeldinstallatie in een gebouw namen de eigenaar of gebruiker. De beheerder is dus verantwoordelijk voor het onderhoud en het bijhouden van het logboek.

Mag ik de brandmeldinstallatie resetten?

De brandmeldinstallatie mag u resetten wanneer er een doormelding is en de brandweer ter plaatse is, dus met toestemming van de brandweer.

Uit welke onderdelen bestaat een brandmeldinstallatie?

Een brandmeldinstallatie bestaat uit een aantal onderdelen waaronder rookmelders, handmelders en signaleringen als sirenes en flitslichten. Daarnaast stuurt een BMI ook andere beveiligingsinstallaties aan, zoals ontruimingsalarmsystemen, branddeuren en blusinstallaties.