Gespecialiseerd in

Onderhoud blusmiddelen

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Onderhoud blusmiddelen - Onderhoud blusmiddelen - header
Onderhoud blusmiddelen - Onderhoud blusmiddelen - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Uw partner voor alle nodige onderhoudscontroles

Met HooVos bent u ervan verzekerd dat al het noodzakelijke onderhoud aan uw blusmiddelen is uitgevoerd.

Naast het jaarlijkse onderhoud verzorgen wij namelijk ook de andere in de NEN 2559 opgenomen onderhoudsintervallen. Zoals bijvoorbeeld de:

  • Vijfjaarlijkse uitgebreide onderhoudsbeurt
  • Tienjaarlijkse revisie
  • Afkeur van blusser na 20 jaar

HooVos zorgt ervoor dat al uw blusmiddelen voldoen aan de wetgeving en naar behoren werken. Onze specialisten gaan graag voor u aan de slag. Wij zijn uw brandveiligheid partner.

Onderhoud blusmiddelen - haspel

Daarom kiest u voor HooVos

Bij HooVos heeft u 1 vast aanspreekpunt. Wij begrijpen namelijk dat het fijn en effectief is om met dezelfde persoon te communiceren over het uitgebreid onderhoud. Daarnaast stellen wij alleen de noodzakelijke controles aan u voor.

Naast het onderhoud van uw brandblusmiddelen kunt u ook bij ons terecht voor andere brandveiligheid diensten en producten. Zo zijn we uw complete partij rondom de brandveiligheid van uw bedrijf of instelling.

Neem direct contact met ons op: HooVos doet het onderhoud en de controle van uw blusmiddelen op het juiste moment en volgens de laatste normen. Heeft u nog vragen betreft het onderhoud of andere zaken rondom brandveiligheid? Of misschien heeft u vragen over de correcte brandpreventie, bijvoorbeeld door middel van brandwerend afdichten?

Wij staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen

Waarom is het periodiek onderhoud van blusmiddelen belangrijk?

Het is van groot belang dat blusmiddelen werken op het moment dat ze nodig zijn. Wanneer uw blusmiddelen niet werken in geval van brand is de kans groot dat u de brand niet kan bestrijden. Om deze reden is het belangrijk dat uw blusmiddelen preventief onderhouden worden. Daarnaast is het een eis van de verzekering om in het bezit te zijn van de juiste blusmiddelen en de vereiste eenheden.

Wat houdt het onderhoud van blusmiddelen in?

Gedurende het onderhoud worden verschillende zaken nagelopen. Er wordt o.a. gekeken naar mankementen, defecten, roestvorming, de druk van het toestel, de inhoud etc. Wanneer nodig worden deze essentiële zaken gerepareerd of vervangen. Het onderhoud wordt volgens de onderhoudsinstructies van de fabrikant uitgevoerd. Daarnaast worden de Nederlandse normen die hiervoor opgesteld zijn opgevolgd:

  • NEN 2559 (draagbare blustoestellen)
  • NEN 2659 (verrijdbare blustoestellen)
  • NEN 671-3 (brandslanghaspels)
  • NEN 1594 (droge blusleidingen)
Hoe vaak moeten brandblusmiddelen gecontroleerd worden?

Brandblusmiddelen vallen onder de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen (REOB). Volgens de REOB dienen alle draagbare en verrijdbare blustoestellen jaarlijks door een REOB gecertificeerd bedrijf én volgens de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant onderhouden te worden. Wenst u toch uw blusmiddel(en) een per twee jaar te laten onderhouden, neem dan contact op met uw verzekering. Let wel, uw fabrieksgarantie komt dan wel te vervallen.

Wie mag blusmiddelen keuren?

In Nederland zijn er vele bedrijven die uw brandblusser kunnen controleren. Echter, kunt u dit het beste laten doen door een Kiwa NCP gecertificeerd REOB-erkend onderhoudsbedrijf met gediplomeerde monteurs. REOB staat voor Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Door uw brandblusser door een REOB-erkend bedrijf te laten controleren zorgt u ervoor dat het onderhoud dat u krijgt voldoet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden en wettelijke eisen.

Wat betekent REOB?

REOB staat voor Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Een REOB gecertificeerd bedrijf voldoet volgens het CCV REOB certificatieschema aan de kwaliteitsstandaarden en wettelijke eisen. De monteurs van deze bedrijven hebben een REOB opleiding gevolgd en kunnen het onderhoud op de juiste manier uitvoeren. De certificering van onderhoudsbedrijven voor blusmiddelen wordt verzorgd door CIBV. CIBV is voor deze certificatieschema’s geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA).

Wat doet een REOB monteur?

Een REOB monteur draagt zorg voor een brandveilige werkomgeving bij haar klanten. Dit doet de REOB monteur door controles en reparaties uit te voeren en o.a. brandblusmiddelen en noodverlichtingsarmaturen te vervangen. Daarnaast kan een REOB monteur u voorzien van brandveiligheidsadvies.

Herinneren jullie ons eraan wanneer er weer een keurmoment plaats dient te vinden?

Jaarlijks neemt onze planning telefonisch contact met u op om de afspraak voor het onderhoud in te plannen. HooVos ontzorgt u hier volledig in, zodat u zich hier niet mee bezig hoeft te houden.