Gespecialiseerd in

Onderhoud blusmiddelen

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Onderhoud blusmiddelen - Onderhoud blusmiddelen - header
Onderhoud blusmiddelen - Onderhoud blusmiddelen - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Uw partner voor alle nodige onderhoudscontroles

Met HooVos bent u ervan verzekerd dat al het noodzakelijke onderhoud aan uw blusmiddelen is uitgevoerd.

Naast het jaarlijkse onderhoud verzorgen wij namelijk ook de andere in de NEN 2559 opgenomen onderhoudsintervallen. Zoals bijvoorbeeld de:

  • Vijfjaarlijkse uitgebreide onderhoudsbeurt
  • Tienjaarlijkse revisie
  • Afkeur van blusser na 20 jaar

HooVos zorgt ervoor dat al uw blusmiddelen voldoen aan de wetgeving en naar behoren werken. Onze specialisten gaan graag voor u aan de slag. Wij zijn uw brandveiligheid partner.

Onderhoud blusmiddelen - haspel

Daarom kiest u voor HooVos

Bij HooVos heeft u 1 vast aanspreekpunt. Wij begrijpen namelijk dat het fijn en effectief is om met dezelfde persoon te communiceren over het uitgebreid onderhoud. Daarnaast stellen wij alleen de noodzakelijke controles aan u voor.

Naast het onderhoud van uw brandblusmiddelen kunt u ook bij ons terecht voor andere brandveiligheid diensten en producten. Zo zijn we uw complete partij rondom de brandveiligheid van uw bedrijf of instelling.

Neem direct contact met ons op: HooVos doet het onderhoud en de controle van uw blusmiddelen op het juiste moment en volgens de laatste normen. Heeft u nog vragen betreft het onderhoud of andere zaken rondom brandveiligheid? Of misschien heeft u vragen over de correcte brandpreventie, bijvoorbeeld door middel van brandwerend afdichten?

Wij staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen

Waarom is het periodiek onderhoud van blusmiddelen belangrijk?

Het is van groot belang dat blusmiddelen werken op het moment dat ze nodig zijn. Wanneer uw blusmiddelen niet werken in geval van brand is de kans groot dat u de brand niet kan bestrijden. Om deze reden is het belangrijk dat uw blusmiddelen preventief onderhouden worden. Daarnaast is het een eis van de verzekering om in het bezit te zijn van de juiste blusmiddelen en de vereiste eenheden.

Wat houdt het onderhoud van blusmiddelen in?

Gedurende het onderhoud worden verschillende zaken nagelopen. Er wordt o.a. gekeken naar mankementen, defecten, roestvorming, de druk van het toestel, de inhoud etc. Wanneer nodig worden deze essentiële zaken gerepareerd of vervangen. Het onderhoud wordt volgens de onderhoudsinstructies van de fabrikant uitgevoerd. Daarnaast worden de Nederlandse normen die hiervoor opgesteld zijn opgevolgd:

  • NEN 2559 (draagbare blustoestellen)
  • NEN 2659 (verrijdbare blustoestellen)
  • NEN 671-3 (brandslanghaspels)
  • NEN 1594 (droge blusleidingen)
Hoe vaak moeten brandblusmiddelen gecontroleerd worden?

Brandblusmiddelen vallen onder de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen (REOB). Volgens de REOB dienen alle draagbare en verrijdbare blustoestellen jaarlijks door een REOB gecertificeerd bedrijf én volgens de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant onderhouden te worden. Wenst u toch uw blusmiddel(en) een per twee jaar te laten onderhouden, neem dan contact op met uw verzekering. Let wel, uw fabrieksgarantie komt dan wel te vervallen.

Wie mag blusmiddelen keuren?

In Nederland zijn er vele bedrijven die uw brandblusser kunnen controleren. Echter, kunt u dit het beste laten doen door een Kiwa NCP gecertificeerd REOB-erkend onderhoudsbedrijf met gediplomeerde monteurs. REOB staat voor Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Door uw brandblusser door een REOB-erkend bedrijf te laten controleren zorgt u ervoor dat het onderhoud dat u krijgt voldoet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden en wettelijke eisen.

Wat betekent REOB?

REOB staat voor Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Een REOB gecertificeerd bedrijf voldoet volgens het CCV REOB certificatieschema aan de kwaliteitsstandaarden en wettelijke eisen. De monteurs van deze bedrijven hebben een REOB opleiding gevolgd en kunnen het onderhoud op de juiste manier uitvoeren. De certificering van onderhoudsbedrijven voor blusmiddelen wordt verzorgd door CIBV. CIBV is voor deze certificatieschema’s geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA).

Wat doet een REOB monteur?

Een REOB monteur draagt zorg voor een brandveilige werkomgeving bij haar klanten. Dit doet de REOB monteur door controles en reparaties uit te voeren en o.a. brandblusmiddelen en noodverlichtingsarmaturen te vervangen. Daarnaast kan een REOB monteur u voorzien van brandveiligheidsadvies.

Herinneren jullie ons eraan wanneer er weer een keurmoment plaats dient te vinden?

Jaarlijks neemt onze planning telefonisch contact met u op om de afspraak voor het onderhoud in te plannen. HooVos ontzorgt u hier volledig in, zodat u zich hier niet mee bezig hoeft te houden.