HooVos:

Ons Lithium Brand Interventie Masker

Beschermd u tegen:

  • Waterstof Fluoride (g)
  • Lithium Hydroxide (g)
  • Zoutzuur (g)
  • Overige bij lithium brand vrijkomende stoffen
  • Impact van exploderende batterijen
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Lithium Brand Interventie Masker - Lithium Brand Interventie Masker - Header
Lithium Brand Interventie Masker - Lithium Brand Interventie Masker - Header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Blootstelling zonder masker

Wanneer u blootgesteld wordt aan een brand met Lithium en Li-ion batterijen kan dit vervelende gevolgen hebben. De gevaarlijke gassen kunnen een bijtend effect hebben. Dit kan aanslaan op de ogen, huid en ademhalingsorganen en is zeer gevaarlijk bij inslikken.

Daarnaast kan er door verhitting heftige ontbranding ontstaan. Zelfs explosies en vorming van toxische dampen kunnen voorkomen. Daarom is het uitermate belangrijk dat u goed beschermd bent wanneer u in aanraking komt met een dergelijke brand. Bescherm uzelf met ons Lithium Brand Interventie Masker!

Lithium Brand Interventie Masker - Tekst

Gebruik van het masker

Voor een succesvol gebruik van het Lithium Brand Interventie Masker kunt u de volgende stappen doorlopen. Dit duidelijke stappenplan is tevens terug te vinden bij de verpakking van het masker.

Stap 1: Allereerst dient u de vacuümverpakking bij de seal open te scheuren. Neem vervolgens het Lithium Brand Interventie Masker uit de verpakking en hang deze met behulp van de draagband om de nek.

Stap 2: Plaats het Lithium Brand Interventie Masker voor het gelaat. Begin met de kin en druk vervolgens het Lithium Brand Interventie Masker tegen uw voorhoofd aan. Trek met de hand die u vrij heeft de hoofdspin over het hoofd.

Stap 3: De volgende stap is het aantrekken van de banden van de hoofdspin. Doe dit symmetrisch. Begin bij de nek, vervolgens ten hoogte van de oren en tot slot het hoofd.

Stap 4: Gebruik het Lithium Brand Interventie Masker maximaal 15 minuten. Zet het masker vervolgens af door de gespen van de hoofdspinbanden naar voren te duwen. Hierdoor laten de banden los en komt de spanning van de hoofdspin.

Stap 5: Trek het Lithium Brand Interventie Masker verder van uw gezicht door het masker over uw hoofd naar achteren te bewegen. Na gebruik van het masker is het belangrijk om uw gezicht, handen en de andere lichaamsdelen die zijn blootgesteld aan de rook te wassen en uw kleding preventief te vervangen.

Lithium Brand Interventie Masker - Tekst

Belangrijke details

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u gebruik maakt van het Lithium Brand Interventie Masker. Vermijd bijvoorbeeld hete rookgassen van de brandhaard. Deze hete gassen zorgen ervoor dat de filters versnelt verzadigen en geen bescherming meer bieden. Daarnaast is het belangrijk dat het masker alleen bij zuurstofpercentages tussen de 19% en de 21% gebruikt wordt. Het wordt afgeraden om het masker in besloten ruimtes te gebruiken.

Het masker is maximaal 15 minuten te gebruiken. Wanneer u het masker langer gebruikt kan dit gepaard gaan met gezondheidsrisico’s. Tot slot is het verpakte masker tot 5 jaar houdbaar. Deze houdbaarheidsdatum vervalt wanneer de verpakking wordt geopend.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn Lithium- en Li-Ion batterijen?

Er zijn twee soorten Lithium batterijen: de Lithium batterij (niet-oplaadbaar) en de Li-Ion batterij (wel-oplaadbaar).

Beide batterijen bestaan uit Lithium en verschillen hierin van de welbekende Alkaline batterijen. Een Alkaline batterij wordt gebruikt in vele huishoudens. Bijvoorbeeld in de klok aan de muur en afstandsbedieningen. De energie van een Alkaline batterij wordt opgewekt door de elektrochemische reactie tussen mangaandioxide, grafiet en zinkpoeder. De energie van een Lithium- of Li-Ion batterij wordt opgewekt door een reactie tussen mangaandioxide en Lithium.

Waar zitten Lithium- en Li-Ion batterijen in?

Beide batterijen zitten in vele soorten apparaten die wij dagelijks gebruiken. Lithium batterijen zitten voornamelijk in gehoorapparaten, GPS-apparatuur, horloges, et cetera.

Li-Ion batterijen zitten voornamelijk in oplaadbare apparaten zoals elektrische fietsen, elektrische auto’s, mobiele telefoons, et cetera.

Wat is Thermal Runaway?

Dit is het proces dat leidt tot een Lithium brand. De Lithium- of Li-Ion batterij slaat thermisch op hol. Hierdoor bereikt de batterij enorm hoge temperaturen die de omstandigheden veranderen. Dit zorgt voor nog hogere temperaturen. Met als gevolg een vuurzee, het vrijkomen van gevaarlijke gassen en/of projecties van elektrolyten en metalen delen.

Wat zijn de oorzaken van Thermal Runaway?

Er zijn verschillende oorzaken voor Thermal Runaway. De meest voorkomende oorzaken zijn oververhitting, kortsluiting, het overladen van batterijen (meestal in combinatie met verkeerde laders) en te snel ontladen van batterijen. De chemische stoffen in de batterijen kunnen dan spontaan ontbranden.

Tegen welke gevaarlijke gassen en dampen beschermt het Lithium Brand Interventie Masker?

Het Lithium Brand Interventie Masker beschermt u tegen de volgende gassen en dampen:

  • Organische dampen
  • Anorganische dampen en halogenen (waaronder HF g en HCL g)
  • Zwaveldioxide en zure dampen
  • Ammoniak gerelateerde gassen
  • Zeer fijn stof en licht toxische partikels