HooVos:

Ons Lithium Brand Interventie Masker

Beschermd u tegen:

  • Waterstof Fluoride (g)
  • Lithium Hydroxide (g)
  • Zoutzuur (g)
  • Overige bij lithium brand vrijkomende stoffen
  • Impact van exploderende batterijen
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Lithium Brand Interventie Masker - Lithium Brand Interventie Masker - Header
Lithium Brand Interventie Masker - Lithium Brand Interventie Masker - Header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Blootstelling zonder masker

Wanneer u blootgesteld wordt aan een brand met Lithium en Li-ion batterijen kan dit vervelende gevolgen hebben. De gevaarlijke gassen kunnen een bijtend effect hebben. Dit kan aanslaan op de ogen, huid en ademhalingsorganen en is zeer gevaarlijk bij inslikken.

Daarnaast kan er door verhitting heftige ontbranding ontstaan. Zelfs explosies en vorming van toxische dampen kunnen voorkomen. Daarom is het uitermate belangrijk dat u goed beschermd bent wanneer u in aanraking komt met een dergelijke brand. Bescherm uzelf met ons Lithium Brand Interventie Masker!

Lithium Brand Interventie Masker - Tekst

Gebruik van het masker

Voor een succesvol gebruik van het Lithium Brand Interventie Masker kunt u de volgende stappen doorlopen. Dit duidelijke stappenplan is tevens terug te vinden bij de verpakking van het masker.

Stap 1: Allereerst dient u de vacuümverpakking bij de seal open te scheuren. Neem vervolgens het Lithium Brand Interventie Masker uit de verpakking en hang deze met behulp van de draagband om de nek.

Stap 2: Plaats het Lithium Brand Interventie Masker voor het gelaat. Begin met de kin en druk vervolgens het Lithium Brand Interventie Masker tegen uw voorhoofd aan. Trek met de hand die u vrij heeft de hoofdspin over het hoofd.

Stap 3: De volgende stap is het aantrekken van de banden van de hoofdspin. Doe dit symmetrisch. Begin bij de nek, vervolgens ten hoogte van de oren en tot slot het hoofd.

Stap 4: Gebruik het Lithium Brand Interventie Masker maximaal 15 minuten. Zet het masker vervolgens af door de gespen van de hoofdspinbanden naar voren te duwen. Hierdoor laten de banden los en komt de spanning van de hoofdspin.

Stap 5: Trek het Lithium Brand Interventie Masker verder van uw gezicht door het masker over uw hoofd naar achteren te bewegen. Na gebruik van het masker is het belangrijk om uw gezicht, handen en de andere lichaamsdelen die zijn blootgesteld aan de rook te wassen en uw kleding preventief te vervangen.

Lithium Brand Interventie Masker - Tekst

Belangrijke details

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u gebruik maakt van het Lithium Brand Interventie Masker. Vermijd bijvoorbeeld hete rookgassen van de brandhaard. Deze hete gassen zorgen ervoor dat de filters versnelt verzadigen en geen bescherming meer bieden. Daarnaast is het belangrijk dat het masker alleen bij zuurstofpercentages tussen de 19% en de 21% gebruikt wordt. Het wordt afgeraden om het masker in besloten ruimtes te gebruiken.

Het masker is maximaal 15 minuten te gebruiken. Wanneer u het masker langer gebruikt kan dit gepaard gaan met gezondheidsrisico’s. Tot slot is het verpakte masker tot 5 jaar houdbaar. Deze houdbaarheidsdatum vervalt wanneer de verpakking wordt geopend.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn Lithium- en Li-Ion batterijen?

Er zijn twee soorten Lithium batterijen: de Lithium batterij (niet-oplaadbaar) en de Li-Ion batterij (wel-oplaadbaar).

Beide batterijen bestaan uit Lithium en verschillen hierin van de welbekende Alkaline batterijen. Een Alkaline batterij wordt gebruikt in vele huishoudens. Bijvoorbeeld in de klok aan de muur en afstandsbedieningen. De energie van een Alkaline batterij wordt opgewekt door de elektrochemische reactie tussen mangaandioxide, grafiet en zinkpoeder. De energie van een Lithium- of Li-Ion batterij wordt opgewekt door een reactie tussen mangaandioxide en Lithium.

Waar zitten Lithium- en Li-Ion batterijen in?

Beide batterijen zitten in vele soorten apparaten die wij dagelijks gebruiken. Lithium batterijen zitten voornamelijk in gehoorapparaten, GPS-apparatuur, horloges, et cetera.

Li-Ion batterijen zitten voornamelijk in oplaadbare apparaten zoals elektrische fietsen, elektrische auto’s, mobiele telefoons, et cetera.

Wat is Thermal Runaway?

Dit is het proces dat leidt tot een Lithium brand. De Lithium- of Li-Ion batterij slaat thermisch op hol. Hierdoor bereikt de batterij enorm hoge temperaturen die de omstandigheden veranderen. Dit zorgt voor nog hogere temperaturen. Met als gevolg een vuurzee, het vrijkomen van gevaarlijke gassen en/of projecties van elektrolyten en metalen delen.

Wat zijn de oorzaken van Thermal Runaway?

Er zijn verschillende oorzaken voor Thermal Runaway. De meest voorkomende oorzaken zijn oververhitting, kortsluiting, het overladen van batterijen (meestal in combinatie met verkeerde laders) en te snel ontladen van batterijen. De chemische stoffen in de batterijen kunnen dan spontaan ontbranden.

Tegen welke gevaarlijke gassen en dampen beschermt het Lithium Brand Interventie Masker?

Het Lithium Brand Interventie Masker beschermt u tegen de volgende gassen en dampen:

  • Organische dampen
  • Anorganische dampen en halogenen (waaronder HF g en HCL g)
  • Zwaveldioxide en zure dampen
  • Ammoniak gerelateerde gassen
  • Zeer fijn stof en licht toxische partikels
Prijslijst