HooVos:

Onze Lithium Batterij Brandblusser

  • Blusmiddel voor het blussen van Lithium-ion-accu’s
  • Beschikbaar als handblusser en bluswagen
  • Werking door inkapselen en langdurig koelen
  • Speciaal ontwikkeld voor Lithium houdende batterijen en accu’s
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Lithium Batterij Brandblusser - Lithium Batterij Brandblusser - Header
Lithium Batterij Brandblusser - Lithium Batterij Brandblusser - Header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Waarom een Lithium Batterij Brandblusser?

Tegenwoordig verkrijgen steeds meer elektronische apparaten stroom via een Lithium accu. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, e-bikes, drones, laptops, IT-apparatuur en elektrische auto’s. Allemaal producten die wij bijna dagelijks gebruiken, en welke met een Lithium batterij brandblusser gedoofd dienen te worden. Daarnaast zijn Lithium batterij brandblussers ook uitermate geschikt voor het blussen van plekken waar lithium batterijen worden opgeslagen, zoals inzamelingsbakken of oplaadpunten.

Lithium batterij brandblussers

Een Lithium batterij brandblusser kan een Lithium batterij blussen, maar daarnaast ook koelen. Hiermee wordt herontsteking voorkomen. Dit maakt Lithium batterij brandblussers ideaal voor het blussen van iedere brand waarbij een Lithium batterij betrokken is. De vlammen worden gedoofd en u heeft de brand snel onder controle. Daarnaast wordt een tweede ontvlamming voorkomen.

Wist u dat een brandende Lithium batterij tot wel 1000 graden Celsius hitte kan verspreiden? Daarom is het blussen ervan zeer belangrijk. Met een Lithium batterij brandblusser gaat u veilig te werk. Kies voor veiligheid en ga voor een Lithium batterij brandblusser van HooVos.

Lithium Batterij Brandblusser - Tekst

Voorkomen is beter dan genezen

Wij begrijpen dat u liever een brand voorkomt. Een Lithium batterij kan in de brand vliegen wanneer een product met een niet-originele oplader wordt opgeladen. Ook bij het opladen van beschadigde producten kan er brand ontstaan. Door hier rekening mee te houden kan een brand voorkomen worden. Daarnaast gaan uw producten met Lithium batterij zo ook veel langer mee.

Wilt u voorbereid zijn op iedere mogelijke situatie? Schaf dan onze Lithium batterij brandblusser aan. U bent verzekerd van een veilige oplossing wanneer deze nodig is. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op. De specialisten van HooVos helpen u graag verder!

Veelgestelde Vragen

Wat zijn Lithium- en Li-Ion batterijen?

Er bestaan twee typen Lithium batterijen: de Lithium batterij (niet-oplaadbaar) en de Li-Ion batterij (wel-oplaadbaar).

Beide batterijen zijn anders dan de welbekende Alkaline batterij, die in bijna ieder huishouden te vinden is. Alkaline batterijen worden gebruikt voor in de klok aan de muur of in de afstandsbediening.

Het verschil tussen Lithium- en Li-Ion batterijen en een Alkaline batterijen zit hem in de chemische samenstelling. Bij Alkaline batterijen ontstaat er energie door de elektrochemische reactie tussen mangaandioxide, grafiet en zinkpoeder. Bij Lithium- en Li-Ion batterijen ontstaat er energie door een reactie tussen mangaandioxide en Lithium.

Waar zitten Lithium- en Li-Ion batterijen in?

Lithium- en Li-Ion batterijen bestaan in veel verschillende vormen en maten. Deze batterijen zijn dan ook terug te vinden in vele verschillende soorten apparaten.

Lithium batterijen zitten voornamelijk in horloges, gehoorapparaten, GPS-apparatuur, et cetera. Li-Ion batterijen zitten voornamelijk in oplaadbare apparaten zoals mobiele telefoons, elektrische fietsen, elektrische auto’s, et cetera.

Wat is Thermal Runaway?

Thermal Runaway is het proces dat leidt tot een Lithium brand. Hierbij slaat de Lithium- of Li-Ion batterij thermisch op hol en bereikt de batterij een temperatuur die zo hoog is, dat de omstandigheden veranderen. Dit zorgt voor nog hogere temperaturen. Deze hogere temperaturen kunnen resulteren in een vuurzee, het vrijkomen van gevaarlijke gassen en projecties van elektrolyten en metalen delen.

Wat zijn de oorzaken van Thermal Runaway?

Thermal Runaway kent diverse oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn het overladen van batterijen (meestal in combinatie met verkeerde laders), oververhitting, kortsluiting, beschadiging en te snel ontladen van batterijen. De chemische stoffen in de batterijen kunnen dan spontaan ontbranden.

Is een Lithium brand te blussen met een schuimblusser?

Dit is zeer beperkt mogelijk. Het schuim van de schuimblusser zal de vlammen doven. Echter, zal de temperatuur van de brand weer oplopen door de isolerende werking van het schuim. Hierdoor wordt de Thermal Runaway niet gestopt.

Is een Lithium brand te blussen met een poederblusser?

Dit is niet mogelijk. Het poeder van de poederplusser zorgt niet voor genoeg koeling om de vlammen te doven. Hierdoor wordt de Thermal Runaway niet gestopt.

Is een Lithium brand te blussen met water?

Dit is zeer beperkt mogelijk en draagt risico’s met zich mee. Omdat water geleidt zal er kortsluiting ontstaan. Daarnaast kan water op de Lithium- of Li-Ion batterij leiden tot ontplofbaar waterstofgas. Het blussen van een Lithium- of Li-Ion batterij brand door middel van water kan dus niet zonder zware risico’s. Het water zorgt wel voor koeling, maar door de lage viscositeit is er veel water nodig om enig effect te realiseren.