Gespecialiseerd in

Brandveiligheids­inspectie

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Brandveiligheidsinspectie - Brandveiligheid inspectie
Brandveiligheidsinspectie - Brandveiligheid inspectie - diensten

Alles in huis voor

Brandveiligheid

  • Onderhoud blusmiddelen
  • Onderhoud noodverlichting
  • Onderhoud brandmeldinstallatie
  • Ontruimingsplan
  • Ontruimingsinstallatie
  • Brandput
  • Brandkraan
  • Droge blusleidingen
  • Brandweermaterialen
  • ADR transport

Meer weten over brandveiligheidsinspectie?

Neem contact op

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Wat gebeurt er tijdens een brandveiligheidsinspectie?

Tijdens een brandveiligheidsinspectie wordt het hele gebouw grondig geïnspecteerd om te bepalen of er aan de brandveiligheidsvoorschriften wordt voldaan. De inspecteur zal onder andere kijken naar de brandveiligheid van de elektrische systemen, de nooduitgangen, de brandblusapparaten, de rookmelders en de verlichting. Ook zal hij of zij controleren of er obstakels zijn die de doorgang kunnen belemmeren bij een noodsituatie. Aan het einde van de inspectie krijgt u een rapport met eventuele aanbevelingen en verbetervoorstellen.

Brandveiligheid inspectie - haspel ingebouwd

Daarom een brandveiligheidsinspectie!

Een brandveiligheidsinspectie is een belangrijke stap in het waarborgen van de veiligheid in uw gebouw. Het helpt bij het identificeren van potentiële brandgevaarlijke situaties en biedt richtlijnen voor verbetering. Zorg ervoor dat u regelmatig een brandveiligheidsinspectie uitvoert en volg de aanbevelingen op om de veiligheid van uw gebouw en de bewoners te waarborgen.

Brandveiligheid inspectie

Veelgestelde vragen

Is een brandveiligheidsinspectie verplicht?

Of een brandveiligheidsinspectie verplicht is hangt af van het land waar u zich in bevindt. In Nederland is het over het algemeen verplicht om periodiek een inspectie te laten uitvoeren.

Hoeveel kost een brandveiligheidsinspectie?

De kosten van een brandveiligheidsinspectie verschillen per aanbieder. Om de exacte kosten van een inspectie te achterhalen, raden we aan om een offerte aan te vragen.

Wat is een onderhoudscertificaat?

Een onderhoudscertificaat van een brandveiligheidsinstallatie wordt vrijgegeven wanneer deze doet wat het moet doen. Dit certificaat dient ieder jaar opnieuw verlengd te worden. Er wordt echter niet gekeken naar de kwaliteit van de installatie, alleen of deze nog werkt.

Hoe vaak moet een brandveiligheidsinspectie worden uitgevoerd?

Er moet jaarlijks een inspectie worden uitgevoerd voor de brandveiligheid. En dat is maar goed ook. De veiligheid van vele mensen staat op het spel. Een jaarlijkse inspectie is dus niet overbodig.

Wat gebeurt er bij een afwijking tijdens de inspectie?

Als er een afwijking wordt gevonden tijdens een inspectie wordt deze genoteerd in een rapport. Het is dan niet mogelijk om een certificaat uit te geven aan de opdrachtgever. Er is na de eerste inspectie tijd om de installatie te herstellen. Bij de herkeuring kan het certificaat wel worden uitgegeven.

Wat wordt er geïnspecteerd bij een brandveiligheidsinspectie?

Er kunnen veel verschillende aspecten van een gebouw worden gecontroleerd op brandveiligheid. Denk aan brandblussers, rookmelders, sprinklers, vluchtroutes en noodverlichting. Er kan eventueel gekeken worden naar hoe een gebouw is ingericht. Dan wordt er specifiek gekeken naar hoe het vuur zich zou kunnen verspreiden.

Hoe gaat een inspecteur te werk?

Allereerst bekijkt de inspecteur alle apparatuur die betrekking heeft op de brandveiligheid. Eventuele afwijkingen worden dan genoteerd in het inspectierapport. Naderhand wordt het inspectierapport gedeeld met de opdrachtgever. Vanuit deze situatie kan er actie ondernomen worden.