Gespecialiseerd in

Brandveiligheids­inspectie

 • Totaalpakket
 • Eén vast aanspreekpunt
 • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Brandveiligheidsinspectie - Brandveiligheid inspectie
Brandveiligheidsinspectie - Brandveiligheid inspectie - diensten

Alles in huis voor

Brandveiligheid

 • Onderhoud blusmiddelen
 • Onderhoud noodverlichting
 • Onderhoud brandmeldinstallatie
 • Ontruimingsplan
 • Ontruimingsinstallatie
 • Brandput
 • Brandkraan
 • Droge blusleidingen
 • Brandweermaterialen
 • ADR transport

Meer weten over brandveiligheidsinspectie?

Neem contact op

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Wat gebeurt er tijdens een brandveiligheidsinspectie?

Tijdens een brandveiligheidsinspectie wordt het hele gebouw grondig geïnspecteerd om te bepalen of er aan de brandveiligheidsvoorschriften wordt voldaan. De inspecteur zal onder andere kijken naar de brandveiligheid van de elektrische systemen, de nooduitgangen, de brandblusapparaten, de rookmelders en de verlichting. Ook zal hij of zij controleren of er obstakels zijn die de doorgang kunnen belemmeren bij een noodsituatie. Aan het einde van de inspectie krijgt u een rapport met eventuele aanbevelingen en verbetervoorstellen.

Brandveiligheid inspectie - haspel ingebouwd

Daarom een brandveiligheidsinspectie!

Een brandveiligheidsinspectie is een belangrijke stap in het waarborgen van de veiligheid in uw gebouw. Het helpt bij het identificeren van potentiële brandgevaarlijke situaties en biedt richtlijnen voor verbetering. Zorg ervoor dat u regelmatig een brandveiligheidsinspectie uitvoert en volg de aanbevelingen op om de veiligheid van uw gebouw en de bewoners te waarborgen.

Brandveiligheid inspectie

Veelgestelde vragen

Is een brandveiligheidsinspectie verplicht?

Of een brandveiligheidsinspectie verplicht is hangt af van het land waar u zich in bevindt. In Nederland is het over het algemeen verplicht om periodiek een inspectie te laten uitvoeren.

Hoeveel kost een brandveiligheidsinspectie?

De kosten van een brandveiligheidsinspectie verschillen per aanbieder. Om de exacte kosten van een inspectie te achterhalen, raden we aan om een offerte aan te vragen.

Wat is een onderhoudscertificaat?

Een onderhoudscertificaat van een brandveiligheidsinstallatie wordt vrijgegeven wanneer deze doet wat het moet doen. Dit certificaat dient ieder jaar opnieuw verlengd te worden. Er wordt echter niet gekeken naar de kwaliteit van de installatie, alleen of deze nog werkt.

Hoe vaak moet een brandveiligheidsinspectie worden uitgevoerd?

Er moet jaarlijks een inspectie worden uitgevoerd voor de brandveiligheid. En dat is maar goed ook. De veiligheid van vele mensen staat op het spel. Een jaarlijkse inspectie is dus niet overbodig.

Wat gebeurt er bij een afwijking tijdens de inspectie?

Als er een afwijking wordt gevonden tijdens een inspectie wordt deze genoteerd in een rapport. Het is dan niet mogelijk om een certificaat uit te geven aan de opdrachtgever. Er is na de eerste inspectie tijd om de installatie te herstellen. Bij de herkeuring kan het certificaat wel worden uitgegeven.

Wat wordt er geïnspecteerd bij een brandveiligheidsinspectie?

Er kunnen veel verschillende aspecten van een gebouw worden gecontroleerd op brandveiligheid. Denk aan brandblussers, rookmelders, sprinklers, vluchtroutes en noodverlichting. Er kan eventueel gekeken worden naar hoe een gebouw is ingericht. Dan wordt er specifiek gekeken naar hoe het vuur zich zou kunnen verspreiden.

Hoe gaat een inspecteur te werk?

Allereerst bekijkt de inspecteur alle apparatuur die betrekking heeft op de brandveiligheid. Eventuele afwijkingen worden dan genoteerd in het inspectierapport. Naderhand wordt het inspectierapport gedeeld met de opdrachtgever. Vanuit deze situatie kan er actie ondernomen worden.