HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Droge blusleidingen

Droge blusleidingen bestaan uit stalen buizen met voedings- en brandslang aansluitingen. De stalen buizen hebben op elke etage een koppeling, hieraan bevestigt de brandweer een brandweerslang. Op de begane grond wordt ook een koppeling geplaatst, daarop wordt de waterbron aangesloten. Deze dient als voedingspunt voor het water.

Droge blusleidingen - brandweer

Blusvoorziening

Door het gebruik van deze blusvoorzieningen heeft de brandweer in een korte tijd water beschikbaar, ook op hoge etages. Hierdoor is een brand, ook in een hoog gebouw, snel onder controle te krijgen en wordt de schade beperkt wordt.

Droge blusleiding aanleggen/vervangen

Interesse in het plaatsen van droge blusleidingen? Of wilt u de huidige laten vervangen? U bent bij HooVos aan het juiste adres. Ook het periodiek controleren op basis van een onderhoudsovereenkomst is mogelijk bij HooVos. De droge blusleidingen moeten namelijk regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden.

Hiermee voorkomen we defecten door de nodige reparaties op tijd uit te voeren. Volgens overeenkomst NEN1594 moeten droge blusleidingen na de oplevering én minimaal om de 5 jaar gecontroleerd worden. Dit regelen we graag in een onderhoudsovereenkomst. Alles naar uw wens, altijd speciaal voor u op maat gemaakt.

Brandbeveiligings-installatie

De brandbeveiligings-installatie in een groot en/of hoog gebouw is erg belangrijk. Door gebruik te maken van droge blusleidingen verbeter je de brandbeveiliging-installatie. Ook helpt u de brandweer om een brand sneller onder controle te krijgen.

Wilt u uw brandbeveiligings-installatie en brandpreventie ook optimaal hebben? Neem nu vrijblijvend contact met ons op, uw persoonlijke expert helpt u graag met al uw vragen! Van ontruimingsplannen tot het correct brandwerend afdichten.

Veelgestelde vragen

Wat is een droge blusleiding?

Een droge blusleiding is een stalen stijgleiding die in een gebouw wordt aangebracht. De leiding wordt gebruikt om bluswater vanaf het straatniveau naar hogere gelegen verdiepingen te kunnen brengen. Een droge blusleiding kom je dan ook vaak tegen bij hoge gebouwen, zoals flats en hogere kantoorgebouwen.

Wat wordt er bedoelt met een droge blusleiding?

Een droge blusleiding wordt gedurende de dagelijkse werkzaamheden niet gebruikt. Omdat er geen water in de leiding zit wordt het ook een droge blusleiding genoemd. De blusleiding bevat ook geen waterreservoir of watervoorraad die gebruikt kan worden wanneer er onverwachts een brand uitbreekt. Zelfstandig kan er dus geen actie ondernomen worden met een droge blusleiding.

Hoe wordt een droge blusleiding gebruikt?

Op het moment dat het nodig is dat de brandweer moet komen zorgt een droge blusleiding of een droge stijgleiding ervoor dat de brandweer snel en effectief te werk kan gaan. Door de aanwezigheid van de droge blusleiding hoeft de brandweer niet eerst de slangen uit te rollen en hoeven deze ook niet meegesleurd te worden naar de juiste verdieping.

De brandweer kan hun slang meenemen naar de verdieping waar de brand aanwezig is, de slang bevestigen op de droge blusleiding en zo gemakkelijk het vuur bestrijden.

Wat zijn de voorschriften omtrent een droge blusleiding?

In grote of hoge gebouwen is een droge blusleiding of droge stijgleiding verplicht. Ook gebouwen die moeilijk bereikbaar zijn voor de brandweer dienen een droge blusleiding te hebben. Een gebouw hoger dan 20 meter is verplicht een droge blusleiding te hebben.

Daarnaast moet een droge blusleiding voldoen aan NEN 1594 op het gebied van: de drukbestendigheid, de onbrandbaarheid van het materiaal van de leiding, de verschillende soorten koppelingen, aanduiding van brandslangaansluitingen en aanduiding van voedingsaansluitingen.

Welke soorten blusstoffen zijn er?

Blusmiddelen zijn in drie verschillende categorieën op te delen, namelijk: natte blusstoffen, droge blusstoffen en gasvormige blusstoffen.

Wat is een brandbeveiligingsinstallatie?

Het bouwbesluit benoemd verschillende soorten installaties en voorzieningen die kunnen meedragen aan de brandveiligheid. Deze voorzieningen zijn er om de brandveiligheid van een gebouw te verhogen, maar ook de inzet van de brandweer te ondersteunen.

Hoe vaak moet een brandmeldinstallatie gecontroleerd worden?

Wanneer een gebouw een doormeldsysteem heeft moet het verplicht jaarlijks worden gecontroleerd door een gecertificeerde partner. Met doormelding wordt aangeduid dat wanneer er brand is de brandweer wordt gewaarschuwd. Wanneer het gebouw geen doormeldfunctie heeft, is een inspectiecertificaat 3 jaar geldig.

Is het hebben van een brandmeldinstallatie verplicht?

Het hebben van een brandmeldinstallatie is voornamelijk nodig in een gebouw waarbij niet direct opgemerkt kan worden als er brand is. Ook kan het zijn dat het gebouw onoverzichtelijk is, of niet beroepbaar of de brandveiligheidsvoorzieningen kunnen niet functioneren zonder de brandmeldinstallatie.