HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging. Als Inkooporganisatie zijn we altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief stellen we hoge eisen wat betreft veiligheid. Hieronder valt ook het keuren en onderhouden van blusmiddelen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Jacomij - project hoovos (1)
Jacomij - project hoovos logo

Jacomij zorgt voor efficiënte en hoogwaardige metaalrecycling. In deze sector speelt brandveiligheid een ontzettend belangrijke rol. Door goede samenwerking en het delen van onze kennis en ervaring is de brandveiligheid bij Jacomij van goede kwaliteit.

Zo kunnen de werknemers met een gerust hart hun werk doen.

Droge blusleidingen

De voedingsaansluiting van de droge blusleiding op de begane wordt voorzien van water door de brandweer. Hiervoor maken ze gebruiken van een brandkraan of brandput. Vervolgens kan de brandweer bij het aansluitpunt van de droge blusleiding op iedere verdieping een brandweerslang aansluiten en zo snel toegang verkrijgen tot bluswater.

Door het gebruik van deze blusvoorzieningen heeft de brandweer in een korte tijd water beschikbaar, ook op hoge etages. Hierdoor is een brand, ook in een hoog gebouw, snel onder controle te krijgen en wordt de schade beperkt.

droge blusleiding

Droge blusleidingen aanleggen, vervangen of repareren

Interesse in het plaatsen, vervangen of repareren van droge blusleidingen? Dan bent u bij HooVos aan het juiste adres. Ook het periodiek controleren is mogelijk bij HooVos. De droge blusleidingen moeten namelijk verplicht jaarlijks gecontroleerd en onderhouden worden en vijfjaarlijks worden beproefd. Door de nodige reparaties op tijd uit te voeren kunnen defecten worden voorkomen.

Wilt u uw brandveiligheid ook optimaal hebben? Neem nu vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen! Van ontruimingsplannen tot het correct brandwerend afdichten.

Veelgestelde vragen

Wat is een droge blusleiding?

Een droge blusleiding is een stalen stijgleiding. Deze leiding wordt gebruikt om bluswater vanaf straatniveau naar hoger gelegen verdiepingen te brengen. Een droge blusleiding kom je dan ook vaak tegen bij hoge gebouwen, zoals flats en hogere kantoorgebouwen.

Hoe wordt een droge blusleiding gebruikt?

Op het moment dat de brandweer nodig is bij brand in een hoog gebouw zorgt een droge blusleiding of een stijgleiding ervoor dat ze snel en effectief te werk kunnen gaan. Door de aanwezigheid van de droge blusleiding kan de brandweer op iedere verdieping gebruik maken van een aansluitpunt voor de watertoevoer.

Wat zijn de voorschriften omtrent een droge blusleiding?

In gebouwen van 20 meter of hoger en gebouwen die voor de brandweer moeilijk bereikbaar zijn is een droge blusleiding verplicht.

Daarnaast moet een droge blusleiding voldoen aan NEN 1594 op het gebied van drukbestendigheid, werking van koppelingen en afsluiters en aanwezigheid van gevelkast met voedingsaansluiting met ‘bord B’.