HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Voldoende bluswater dankzij een brandput

Gelukkig is er ook nog grondwater waar gebruik van gemaakt mag worden. Om grondwater beschikbaar te stellen voor de brandweer moet er een put geboord worden, een brandput. Het boren van een brandput is een belangrijke zaak, waarbij fouten heel schadelijk kunnen zijn. In het geval van een calamiteit moet een brandput feilloos werken, bereikbaar en onbeschadigd zijn. Het is daarom een belangrijke zaak dat het plaatsen van een brandput gebeurt door een expert. Hiervoor kunt u terecht bij de specialisten van HooVos.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol, en HooVos plaatst daarom brandputten volgens een specifieke procedure. De procedure wordt inclusief boorbeschrijving conform NEN 5104 gedaan inclusief een capaciteitstest. Na het testen van de brandput of brandputten wordt de opdrachtgever voorzien van een volledige rapportage.

Brandput 1

Controle en onderhoud

Goed onderhoud is heel belangrijk bij een brandput. Door het gebruik van duurzame producten, zorgt HooVos voor een vrijwel probleemloos onderhoud. Toch is onderhoud noodzakelijk. U wilt er natuurlijk altijd zeker van zijn dat de brandput niet is beschadigd en het juiste debiet afgeeft.

Om ervoor te zorgen dat brandputten goed functioneren, is er een periodieke (jaarlijkse) keuring ingesteld. HooVos is gespecialiseerd in het uitvoeren van deze keuring. Voor de brandputcontrole heeft HooVos een speciaal ingerichte unit die bestaat uit een waterpomp met meetapparatuur.

Alle metingen worden geregistreerd en in data verwerkt, zodat we deze digitaal met u kunnen delen. In deze data zullen we o.a. verwerken:

  • De locatie van de brandput;
  • De bereikbaarheid van de put (beschoeiingen e.d.);
  • Het serienummer en bouwjaar;
  • Een beschrijving van het type brandput;
  • De ingemeten X en Y coördinaten;
  • De capaciteit van de brandput;
  • De debiet-meting met geijkt en gekeurde digitale watermeter;
  • Metingen van het waterpeil tijdens het testpompen;
  • Een checklist van de controlepunten op o.a. beschadigingen inclusief opleverrapport en certificaat.

HooVos neemt alle zorg omtrent het onderhoud graag uit handen.

Mogelijkheden HooVos

Door jarenlange ervaring heeft HooVos veel kennis opgedaan over het plaatsen van een brandput. Regenereren van bestaande bronnen, aanbrengen van markering op het wegdek, aanbrengen van een aanrijdbeveiliging, verwijderen van zand/vuil uit putten en overige werkzaamheden t.b.v brandputten zijn allemaal door ons te verzorgen.

Heeft u een speciaal verzoek? Of wilt u meer informatie over brandputten of misschien over het correct brandwerend afdichten van uw pand? Neem contact op, uw persoonlijke expert helpt u graag.

Veelgestelde vragen

Wat is een brandput?

Een brandput is een put die in de grond is geboord met toegang tot water. Een brandpunt dient als een waterbron voor de brandweer. Een brandput moet professioneel worden aangelegd omdat het gaat om een ondergronds systeem.

Wie is verantwoordelijk voor bluswatervoorzieningen?

Het voorzien van een bluswatervoorziening is een verantwoordelijkheid van de grondeigenaar.

Wie is verantwoordelijk voor de brandputten?

De grondeigenaar is de persoon die verantwoordelijk is voor de controle van de brandputten.

Welke bluswatervoorzieningen zijn er?

Er zijn drie verschillende bluswatervoorzieningen: de primaire bluswatervoorziening, de secundaire bluswatervoorziening en de tertiaire bluswatervoorziening.