HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Voldoende bluswater dankzij een brandput

Gelukkig is er ook nog grondwater waar gebruik van gemaakt mag worden. Om grondwater beschikbaar te stellen voor de brandweer moet er een put geboord worden, een brandput. Het boren van een brandput is een belangrijke zaak, waarbij fouten heel schadelijk kunnen zijn. In het geval van een calamiteit moet een brandput feilloos werken, bereikbaar en onbeschadigd zijn. Het is daarom een belangrijke zaak dat het plaatsen van een brandput gebeurt door een expert. Hiervoor kunt u terecht bij de specialisten van HooVos.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol, en HooVos plaatst daarom brandputten volgens een specifieke procedure. De procedure wordt inclusief boorbeschrijving conform NEN 5104 gedaan inclusief een capaciteitstest. Na het testen van de brandput of brandputten wordt de opdrachtgever voorzien van een volledige rapportage.

Brandput 1

Controle en onderhoud

Goed onderhoud is heel belangrijk bij een brandput. Door het gebruik van duurzame producten, zorgt HooVos voor een vrijwel probleemloos onderhoud. Toch is onderhoud noodzakelijk. U wil er natuurlijk altijd zeker van zijn dat de brandput niet is beschadigd en het juiste debiet afgeeft.

Om ervoor te zorgen dat brandputten goed functioneren, is er een periodieke (jaarlijkse) keuring ingesteld. HooVos is gespecialiseerd in het uitvoeren van deze keuring. Voor de brandput-controle heeft HooVos een speciaal ingerichte unit die bestaat uit een waterpomp met meetapparatuur.

Alle metingen worden geregistreerd en in data verwerkt, zodat we deze digitaal met u kunnen delen. In deze data zullen we o.a. verwerken:

  • De locatie van de brandput;
  • De bereikbaarheid van de put (beschoeiingen e.d.);
  • Het serienummer en bouwjaar;
  • Een beschrijving van het type brandput;
  • De ingemeten X en Y coördinaten;
  • De capaciteit van de brandput;
  • De debiet-meting met geijkt en gekeurde digitale watermeter;
  • Metingen van het waterpeil tijdens het testpompen;
  • Een checklist van de controlepunten op o.a. beschadigingen inclusief oplever-rapport en certificaat.

HooVos neemt alle zorg omtrent het onderhoud graag uit handen.

Mogelijkheden HooVos

Door jarenlange ervaring heeft HooVos veel kennis opgedaan over het plaatsen van een brandput. Regenereren van bestaande bronnen, aanbrengen van markering op het wegdek, aanbrengen van een aanrijd-beveiliging, verwijderen van zand/vuil uit putten en overige werkzaamheden t.b.v brandputten zijn allemaal door ons te verzorgen.

Heeft u een speciaal verzoek? Of wilt u meer informatie over brandputten of misschien over het correct brandwerend afdichten van uw pand? Neem contact op, uw persoonlijke expert helpt u graag.

Veelgestelde vragen

Is een pictogrambord verplicht?

De locatie van een blusmiddel dient gemarkeerd te worden volgens NEN 4001-3011. Wanneer nodig dient de locatie van het blusmiddel met aanvullende borden te worden aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. Je dient een overzicht bij te houden van de typen, het aantal en de locaties van de blusmiddelen.

Welke brandblusser heb ik nodig voor welke ruimte?

Over het algemeen adviseren wij schuimblussers, omdat deze het minste nevenschade geven. Onze schuimblussers kunnen blussen tot 1.000 V en zijn daarbij ook in te zetten op bijvoorbeeld meterkasten van normale grootte.

Daarnaast zijn bij gevaarlijke stoffen voornamelijk poederblussers te adviseren. Koolzuursneeuwblussers vallen niet meer onder de basis blusmiddelen en zijn extra in te zetten voor bijvoorbeeld een serverruimte.

Wanneer is noodverlichting verplicht?

Bouwbesluit 2012 en de Arbowet stellen noodverlichting verplicht in gebouwen waar gewerkt wordt. Ook is noodverlichting verplicht in gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat kan een feestzaal zijn, een kantoor, maar ook een appartementencomplex.

De werkgever moet er dus voor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn, dat deze vrij zijn én dat de routes goed zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. Zo kan iedereen in een noodsituatie veilig het gebouw kan verlaten.

Voor aanvullende informatie bel ons gerust!

Hoelang gaat een AED mee?

Een AED-apparaat is best een investering, dus u wilt de AED niet onnodig vroeg vervangen. Tegelijkertijd wilt u de zekerheid dat het AED-apparaat in een acute situatie probleemloos ingezet kan worden. De levensduur is per merk en type-afhankelijk.

Hoe kan HooVos optimaal ontzorgen?

Jaarlijks zal onze planning contact met u opnemen om een datum voor onderhoud af te spreken. Zo hoeft u nooit meer aan de veiligheid van uw woning of bedrijf te denken. Mocht een monteur een verandering zien in uw situatie, dan zal hij u hier een advies over geven tijdens het moment voor onderhoud. Mocht u al eerder vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vertegenwoordiger komt dan vrijblijvend bij u langs.

Is HooVos een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf?

Ja, wij zijn een erkend Onderhoudsbedrijf REOB bij Kiwa NCP. Daarnaast zijn wij ook VCA gecertificeerd.

Dient een blusmiddel jaarlijks onderhouden te worden?

Wij onderhouden de blusmiddelen jaarlijks volgens de geldende NEN-normen en de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.