HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging. Als Inkooporganisatie zijn we altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief stellen we hoge eisen wat betreft veiligheid. Hieronder valt ook het keuren en onderhouden van blusmiddelen.

Jacomij - project hoovos (1)
Jacomij - project hoovos logo

Jacomij zorgt voor efficiënte en hoogwaardige metaalrecycling. In deze sector speelt brandveiligheid een ontzettend belangrijke rol. Door goede samenwerking en het delen van onze kennis en ervaring is de brandveiligheid bij Jacomij van goede kwaliteit.

Zo kunnen de werknemers met een gerust hart hun werk doen.

De hydrant (brandkraan)

Wij informeren, ondersteunen en adviseren u graag als het gaat om brandkranen. Ook pakken wij graag het onderhoud op van de geplaatste brandkranen. De controle van de brandkranen valt onder de NEN-normen. Het onderhoud wat elk jaar moet gebeuren bestaat uit het controleren van de onderdelen en het nakijken van de rubberen afdichtingen en spindels. Door de brandkraan jaarlijks te controleren zorgt HooVos ervoor dat u elk jaar voldoet aan de NEN-norm.

Ondergrondse brandkraan

HooVos biedt de mogelijkheid voor het plaatsen en onderhouden van zowel bovengrondse als ondergrondse brandkranen. Een ondergrondse brandkraan wordt, zoals de naam al zegt, onder de grond geplaatst en is zichtbaar door middel van een straatpot. Het opschrift hierop is “BRANDKRAAN” of “HYDRANT”.

Bovengrondse brandkraan

De bovengrondse brandkraan is, zoals de naam zegt, bovengronds geplaatst. Het verschil met de ondergrondse variant is dat er een opzetstuk deel uit maakt van de complete constructie. Dit opzetstuk is wat boven de grond uitkomt. Bij deze uitvoering kunnen de brandslangen rechtstreeks met behulp van een storzkoppeling worden aangesloten. Voor beide brandkranen bent u bij HooVos aan het juiste adres.

Brandkraan - header

Daarom kiest u voor HooVos

Bent u op zoek naar een complete check van uw bedrijfspand voor optimale brandveiligheid en brandpreventie? Of wilt u advies over een specifiek onderdeel zoals de brandkraan of het brandwerend afdichten van uw pand? Neem gerust contact op met ons, uw persoonlijke expert geeft u graag advies.

Veelgestelde vragen

Wat is een brandkraan?

Een brandkraan is een klein ovaal putje met een deksel. Op deze deksel staat “Brandkraan” of “Hydrant”. De brandkraan wordt gebruikt door de brandweer wanneer er bluswerkzaamheden zijn om zo bluswater te verkrijgen. De brandkraan is op het drinkwaterleidingnet aangesloten.

Wat geeft een brandkraan bordje aan?

Het brandkraan bordje geeft in centimeters aan waar de locatie van de brandkraan zich bevindt.

Hoeveel liter water komt er uit een brandkraan?

Dit is afhankelijk van de diameter van de leiding.

Wie is verantwoordelijk voor de bluswatervoorzieningen?

Op particulier terrein is de grondeigenaar verantwoordelijk voor de bluswatervoorziening. Op openbaar terrein is de overheid verantwoordelijk.

Welke bluswatervoorzieningen zijn er?

Er zijn drie verschillende bluswatervoorzieningen: brandputten, brandkranen en open water.