HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

De hydrant (brandkraan)

Wij informeren, ondersteunen en adviseren u graag als het gaat om brandkranen. Ook pakken wij graag het onderhoud op van de geplaatste brandkranen. De controle van de brandkranen valt onder de NEN-normen. Het onderhoud wat elk jaar moet gebeuren bestaat uit het controleren van de onderdelen en het nakijken van de rubberen afdichtingen en spindels. Door de brandkraan jaarlijks te controleren zorgt HooVos ervoor dat u elk jaar voldoet aan de NEN-norm.

Ondergrondse brandkraan

HooVos biedt de mogelijkheid voor het plaatsen en onderhouden van zowel bovengrondse als ondergrondse brandkranen. Een ondergrondse brandkraan wordt, zoals de naam al zegt, onder de grond geplaatst en is zichtbaar door middel van een straatpot. Het opschrift hierop is “BRANDKRAAN”.

Bovengrondse brandkraan

De bovengrondse brandkraan is, zoals de naam zegt, bovengronds geplaatst. Het verschil met de ondergrondse variant is dat er een opzetstuk deel uit maakt van de complete constructie. Dit opzetstuk is wat boven de grond uitkomt. Bij deze uitvoering kunnen de brandslangen rechtstreeks met behulp van een storzkoppeling worden aangesloten. Voor beide brandkranen bent u bij HooVos aan het juiste adres.

Brandkraan - header

Daarom kiest u voor HooVos

Bent u op zoek naar een complete check van uw bedrijfspand voor optimale brandveiligheid en brandpreventie? Of wilt u advies over een specifiek onderdeel zoals de brandkraan of het brandwerend afdichten van uw pand? Neem gerust contact op met ons, uw persoonlijke expert geeft u graag advies.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een brandkraan?

Een brandkraan is een klein ovaal putje met een deksel. Op deze deksel staat “Brandkraan” of “Hydrant”. De brandkraan wordt gebruikt door de brandweer wanneer er bluswerkzaamheden zijn om zo bluswater te verkrijgen. De brandkraan is op het drinkwaterleidingnet aangesloten.

Wat geeft een brandkraan bordje aan?

Wanneer je voor het bordje staat, is dat de locatie waar de brandkraan zich bevindt. Waar de brandkraan zich bevindt is aangegeven in meters. Sta je recht voor het bordje moet je 1,1 meter naar achteren en 2 meter naar rechts.

Hoeveel liter water komt er uit een brandkraan?

Er komt uit een brandkraan ongeveer 60 kuub per uur. Het water uit de brandkraan is gewoon drinkwater.

Wie is verantwoordelijk voor de brandkranen?

De brandweer is de persoon die verantwoordelijk is voor de controle van de brandkranen.

Wie is verantwoordelijk voor bluswatervoorzieningen?

Het voorzien van een bluswatervoorziening is een verantwoordelijkheid van de gemeenten, veiligheidsregio’s en waterleidingbedrijven.

Welke bluswatervoorzieningen zijn er?

Er zijn drie verschillende bluswatervoorzieningen: de primaire bluswatervoorziening, de secundaire bluswatervoorziening en de tertiaire bluswatervoorziening.