HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

De hydrant (brandkraan)

Wij informeren, ondersteunen en adviseren u graag als het gaat om brandkranen. Ook pakken wij graag het onderhoud op van de geplaatste brandkranen. De controle van de brandkranen valt onder NEN-norm 1594. Het onderhoud wat elk jaar moet gebeuren bestaat uit het controleren van de onderdelen en het nakijken van de rubberen afdichtingen en spindels. Door de brandkraan jaarlijks te controleren zorgt Hoovos ervoor dat u elk jaar voldoet aan de NEN-norm.

Ondergrondse brandkraan

HooVos beschikt over bovengrondse en ondergrondse brandkranen. Een ondergrondse brandkraan wordt, zoals de naam al zegt, onder de grond geplaatst en is zichtbaar door middel van een straatpot volgens NEN 2159. Het opschrift hierop is “BRANDKRAAN”.

Bovengrondse brandkraan

De bovengrondse brandkraan is bovengronds geplaatst. Het verschil met de ondergrondse variant is dat er een opzetstuk deel uit maakt van de complete constructie. Dit opzetstuk is wat boven de grond uitkomt. Bij deze uitvoering kunnen de brandslangen rechtstreeks met behulp van een storzkoppeling worden aangesloten. Voor beide brandkranen bent u bij HooVos aan het juiste adres.

Brandkraan 1

Daarom kiest u voor HooVos

Bent u op zoek naar een complete check van uw bedrijfspand voor optimale brandveiligheid en brandpreventie? Of wilt u advies over een specifiek onderdeel zoals de brandkraan of het brandwerend afdichten van uw pand? Neem gerust contact op met ons, uw persoonlijke expert geeft u graag advies.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een brandkraan?

Een brandkraan is een klein ovaal putje met een deksel. Op deze deksel staat “Brandkraan” of “Hydrant”. De brandkraan wordt gebruikt door de brandweer wanneer er bluswerkzaamheden zijn om zo bluswater te verkrijgen. De brandkraan is op het drinkwaterleidingnet aangesloten.

Wat geeft een brandkraan bordje aan?

Wanneer je voor het bordje staat, is dat de locatie waar de brandkraan zich bevindt. Waar de brandkraan zich bevindt is aangegeven in meters. Sta je recht voor het bordje moet je 1,1 meter naar achteren en 2 meter naar rechts.

Hoeveel liter water komt er uit een brandkraan?

Er komt uit een brandkraan ongeveer 60 kuub per uur. Het water uit de brandkraan is gewoon drinkwater.

Wie is verantwoordelijk voor de brandkranen?

De brandweer is de persoon die verantwoordelijk is voor de controle van de brandkranen.

Wie is verantwoordelijk voor bluswatervoorzieningen?

Het voorzien van een bluswatervoorziening is een verantwoordelijkheid van de gemeenten, veiligheidsregio’s en waterleidingbedrijven.

Welke bluswatervoorzieningen zijn er?

Er zijn drie verschillende bluswatervoorzieningen: de primaire bluswatervoorziening, de secundaire bluswatervoorziening en de tertiaire bluswatervoorziening.