Gespecialiseerd in

Advies Brandveiligheid

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Advies Brandveiligheid - Advies Brandveiligheid

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Wanneer is een gebouw brandveilig?

Ieder gebouw moet voldoen aan de brandveiligheidsregels. Deze regels zijn opgenomen in het Bouwbesluit. Maar wanneer is een gebouw brandveilig? Effectieve brandbeveiliging bestaat uit een samenhangend geheel. Dit is volledig afhankelijk van het gebouw, de installatie, de organisatie en het gebruik van het gebouw. Als u ervan verzekerd wil zijn dat uw gebouw volledig brandveilig is kunt u het beste een specialist inschakelen. Wij van HooVos helpen u graag verder met advies over brandveiligheid!

Advies Brandveiligheid

Brandmeldinstallaties: De basis

Met goede brandpreventie beveiligt u uw gebouw tegen brand. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Eén van deze mogelijkheden zijn brandmeldinstallaties. Brandmeldinstallaties vormen een belangrijke basis. Door middel van brandmeldinstallaties bent u snel op de hoogte wanneer er brand uitbreekt. Daarnaast tonen brandmeldinstallaties aan waar de brand zich in uw gebouw bevindt en sturen zij andere brandbeveiligingsinstallaties aan. Hoe eerder een brand gedetecteerd is, hoe meer tijd er is om te evacueren en schade te beperken.

Onderhoud & Inspectie

Een brandmeldinstallatie moet altijd kunnen presteren. Daarom wilt u zeker weten dat uw brandmeldinstallatie altijd werkt. Laat uw brandmeldinstallatie daarom altijd leveren, onderhouden en inspecteren door een professional.

Wanneer u uw brandmeldinstallatie jaarlijks laat inspecteren door HooVos, weet u zeker dat uw brandmeldinstallatie juist is voor uw gebouw en altijd werkt.

Blusmiddelen: Van groot belang

90% van de gebouwgebruikers blust zelf een brand of krijgt een brand onder controle door middel van draagbare blussers of brandslanghaspels. Daarom zijn brandblusmiddelen, zoals brandslanghaspels en blusdekens, essentieel. Deze dienen aanwezig én goed bereikbaar te zijn. Daarnaast moeten brandblusmiddelen goed onderhouden worden.

Juiste vluchtroutes: Redt levens!

Ook organisatorische maatregelen zijn van groot belang. Zoals een duidelijke en correctie vluchtroute en een ontruimingsplan. Een vluchtroute moet duidelijk zijn. Dit kan door middel van vluchtroute bordjes. Daarnaast is het belangrijk dat de vluchtroute en het ontruimingsplan regelmatig geoefend worden. Zo is iedereen op de hoogte en kan er bij brand snel geëvacueerd worden.

Advies Brandveiligheid

Advies brandveiligheid door HooVos

Welke brandmeldinstallaties, brandblusmiddelen en vluchtroutes voor uw situatie van belang zijn? Met het brandveiligheidsadvies van HooVos bent u verzekerd van een brandveilig gebouw en de juiste middelen. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.