Gespecialiseerd in

Advies Brandveiligheid

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Advies Brandveiligheid - Advies Brandveiligheid

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Wanneer is een gebouw brandveilig?

Ieder gebouw moet voldoen aan de brandveiligheidsregels. Deze regels zijn opgenomen in het Bouwbesluit. Maar wanneer is een gebouw brandveilig? Effectieve brandbeveiliging bestaat uit een samenhangend geheel. Dit is volledig afhankelijk van het gebouw, de installatie, de organisatie en het gebruik van het gebouw. Als u ervan verzekerd wil zijn dat uw gebouw volledig brandveilig is kunt u het beste een specialist inschakelen. Wij van HooVos helpen u graag verder met advies over brandveiligheid!

Advies Brandveiligheid

Brandmeldinstallaties: De basis

Met goede brandpreventie beveiligt u uw gebouw tegen brand. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Eén van deze mogelijkheden zijn brandmeldinstallaties. Brandmeldinstallaties vormen een belangrijke basis. Door middel van brandmeldinstallaties bent u snel op de hoogte wanneer er brand uitbreekt. Daarnaast tonen brandmeldinstallaties aan waar de brand zich in uw gebouw bevindt en sturen zij andere brandbeveiligingsinstallaties aan. Hoe eerder een brand gedetecteerd is, hoe meer tijd er is om te evacueren en schade te beperken.

Onderhoud & Inspectie

Een brandmeldinstallatie moet altijd kunnen presteren. Daarom wilt u zeker weten dat uw brandmeldinstallatie altijd werkt. Laat uw brandmeldinstallatie daarom altijd leveren, onderhouden en inspecteren door een professional.

Wanneer u uw brandmeldinstallatie jaarlijks laat inspecteren door HooVos, weet u zeker dat uw brandmeldinstallatie juist is voor uw gebouw en altijd werkt.

Blusmiddelen: Van groot belang

90% van de gebouwgebruikers blust zelf een brand of krijgt een brand onder controle door middel van draagbare blussers of brandslanghaspels. Daarom zijn brandblusmiddelen, zoals brandslanghaspels en blusdekens, essentieel. Deze dienen aanwezig én goed bereikbaar te zijn. Daarnaast moeten brandblusmiddelen goed onderhouden worden.

Juiste vluchtroutes: Redt levens!

Ook organisatorische maatregelen zijn van groot belang. Zoals een duidelijke en correctie vluchtroute en een ontruimingsplan. Een vluchtroute moet duidelijk zijn. Dit kan door middel van vluchtroute bordjes. Daarnaast is het belangrijk dat de vluchtroute en het ontruimingsplan regelmatig geoefend worden. Zo is iedereen op de hoogte en kan er bij brand snel geëvacueerd worden.

Advies Brandveiligheid

Advies brandveiligheid door HooVos

Welke brandmeldinstallaties, brandblusmiddelen en vluchtroutes voor uw situatie van belang zijn? Met het brandveiligheidsadvies van HooVos bent u verzekerd van een brandveilig gebouw en de juiste middelen. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.