HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Het ADR pakket van HooVos

Onze complete ADR pakketten bevatten deze producten:

 • Twee gevarendriehoeken
 • Een fles met 250 ml oogspoeling
 • Een overzet-veiligheidsbril
 • Een oranje reflectievest
 • Een handlamp
 • 1 paar neopreen handschoenen
 • Een half-gelaat-masker
 • Een overall cat III
 • Een paar zuur-bestendige laarzen
 • Een pioniersschep in etui met 1 veger
 • Een riool afdekzeil 1,5 x 1,5 m
 • Een absorptie-mat 35 x 45 cm
 • Een blauwe koffer
 • Een opvangcontainer
 • Een ADR schriftelijke instructie in het Nederlands.

Het ADR

De regels rondom het vervoer van gevaarlijke goederen zijn vermeld in het ADR. Dit is een Europese overeenkomst voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg, officieel geheten “Accord Européen Relatif au Transport International des Marchandises Dangereus par Route”.

Het ADR maakt deel uit van het Nederlandse VLG, dit is een reglement voor Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag.

Adr transport - pakket

Meest recente ADR schriftelijke instructies

Voor meer informatie, neem de meest actuele schriftelijke instructies voor het ADR door. De UNECE of de regeringen van desbetreffende ADR landen hebben deze instructies officieel opgesteld. De meest recente Nederlandse gevarenkaart is al in 2017 uitgebracht.

De instructies bestaan uit vier pagina’s en dienen worden geprint in kleur. Bovendien moeten ze worden verstrekt door de vervoerder in een taal die de chauffeur begrijpt en leest.

Waarom kiest u voor HooVos?

HooVos biedt verschillende producten en diensten aan om uw pand, woning en werkzaamheden zo brandveilig mogelijk te maken. We voorzien u in alles wat u nodig heeft om uw pand te laten voldoen aan de richtlijnen van de overheid en de eisen van de verzekeraar. Uw offerte is gelijk aan de factuur, dit betekent dat er achteraf geen onverwachte kosten bijkomen.

Wij begrijpen dat het effectief en prettig is om met dezelfde persoon contact te hebben over de brandveiligheid en de brandpreventie van uw pand. Daarom heeft u bij ons 1 vast contactpersoon voor al uw vragen en diensten. Van brandwerend afdichten tot de aanschaf van een AED. Uw persoonlijke specialist voert alleen de noodzakelijke controles uit. Zo weet u dat u altijd wordt voorzien van eerlijk en transparant advies!

Veelgestelde vragen

Is een pictogrambord verplicht?

De locatie van een blusmiddel dient gemarkeerd te worden volgens NEN 4001-3011. Wanneer nodig dient de locatie van het blusmiddel met aanvullende borden te worden aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. Je dient een overzicht bij te houden van de typen, het aantal en de locaties van de blusmiddelen.

Welke brandblusser heb ik nodig voor welke ruimte?

Over het algemeen adviseren wij schuimblussers, omdat deze het minste nevenschade geven. Onze schuimblussers kunnen blussen tot 1.000 V en zijn daarbij ook in te zetten op bijvoorbeeld meterkasten van normale grootte.

Daarnaast zijn bij gevaarlijke stoffen voornamelijk poederblussers te adviseren. Koolzuursneeuwblussers vallen niet meer onder de basis blusmiddelen en zijn extra in te zetten voor bijvoorbeeld een serverruimte.

Wanneer is noodverlichting verplicht?

Bouwbesluit 2012 en de Arbowet stellen noodverlichting verplicht in gebouwen waar gewerkt wordt. Ook is noodverlichting verplicht in gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat kan een feestzaal zijn, een kantoor, maar ook een appartementencomplex.

De werkgever moet er dus voor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn, dat deze vrij zijn én dat de routes goed zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. Zo kan iedereen in een noodsituatie veilig het gebouw kan verlaten.

Voor aanvullende informatie bel ons gerust!

Hoelang gaat een AED mee?

Een AED-apparaat is best een investering, dus u wilt de AED niet onnodig vroeg vervangen. Tegelijkertijd wilt u de zekerheid dat het AED-apparaat in een acute situatie probleemloos ingezet kan worden. De levensduur is per merk en type-afhankelijk.

Hoe kan HooVos optimaal ontzorgen?

Jaarlijks zal onze planning contact met u opnemen om een datum voor onderhoud af te spreken. Zo hoeft u nooit meer aan de veiligheid van uw woning of bedrijf te denken. Mocht een monteur een verandering zien in uw situatie, dan zal hij u hier een advies over geven tijdens het moment voor onderhoud. Mocht u al eerder vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vertegenwoordiger komt dan vrijblijvend bij u langs.

Is HooVos een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf?

Ja, wij zijn een erkend Onderhoudsbedrijf REOB bij Kiwa NCP. Daarnaast zijn wij ook VCA gecertificeerd.

Dient een blusmiddel jaarlijks onderhouden te worden?

Wij onderhouden de blusmiddelen jaarlijks volgens de geldende NEN-normen en de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.