Gespecialiseerd in

Brandveiligheid bedrijf

 • Totaalpakket
 • Eén vast aanspreekpunt
 • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Brandveiligheid bedrijf - brandveiligheid bedrijf - header
Brandveiligheid bedrijf - brandveiligheid bedrijf - diensten

Alles in huis voor

Brandveiligheid bedrijf

 • Onderhoud blusmiddelen
 • Onderhoud noodverlichting
 • Onderhoud brandmeldinstallatie
 • Ontruimingsplan
 • Ontruimingsinstallatie
 • Brandput
 • Brandkraan
 • Droge blusleidingen
 • Brandweermaterialen
 • ADR transport

Meer weten over brandveiligheid bedrijf?

Neem contact op

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

HooVos: De volledige brandveiligheid partner

HooVos levert naast een uitgebreid assortiment aan producten, omtrent bedrijfs- en brandveiligheid voor uw bedrijf, ook diverse diensten aan. Zo ontzorgen we u volledig. We nemen namelijk ook het periodieke onderhoud aan de bouwkundige brandpreventie op ons. Aangezien wij een NCP-erkend onderhoudsbedrijf zijn, kunt u rekenen op bewezen kwaliteit. Op deze manier waarborgt u op elk moment de veiligheid in en rondom uw pand en voorkomt u risico’s.

Daarnaast zijn we voor het opstellen van een ontruimingsplan ook de aangewezen partij. Is er een brandput nodig? Dan boren we en plaatsen deze voor u. Kortom wij nemen alles uit handen om de brandbeveiliging voor uw bedrijf te optimaliseren en er voor te zorgen dat u altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgeving. Met een duidelijke offerte voor brandbeveiliging, koopt u enkel de brandbeveiliging die noodzakelijk is.

Brandveiligheid bedrijf - haspel ingebouwd

Wij helpen u graag met de brandveiligheid voor uw bedrijf

HooVos staat voor u klaar!

Heeft u nog vragen betreft brandbescherming rondom uw bedrijf of instelling? De experts van HooVos staan u graag te woord. Daarnaast leggen we graag uit wat we voor u kunnen betekenen. Binnen een korte tijd is uw gehele pand weer brandveilig en voldoet deze volledig aan het bouwbesluit 2012.

Betrouwbare brandbeveiliging voor uw bedrijf kan levens redden in noodsituaties. HooVos helpt hier graag aan mee. Wij zijn uw complete partij, van brandwerend afdichten tot brandpreventie. Daarbij zijn wij zowel uw adviserende als uitvoerende partij.

Maak een afspraak voor een offerte voor passende brandbeveiliging. Samen spreken we uw situatie en uw pand door. U wilt toch alleen de brandbeveiliging kopen die noodzakelijk zijn. U ontvangt altijd een duidelijke en transparante offerte voor brandbeveiliging. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over brandveiligheid voor uw bedrijf.

Brandveiligheid Bedrijf

Voorkomen is beter dan genezen

Tips rondom brandpreventie

De brandveiligheid van uw bedrijf begint bij een goede brandpreventie. Voor een goede brandpreventie dienen er een aantal voorzieningen aanwezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan het juiste aantal brandblussers. Zo zijn er nog een aantal andere voorzieningen die een uitbrekende brand kunnen opvangen.

Zorg voor …

 • Genoeg brand- en rookmelders.
 • Periodieke inspectie betreft de werking van deze brand- en rookmelders.
 • Voldoende blusmiddelen. Deze blusmiddelen dienen direct beschikbaar en gebruiksklaar te zijn.
 • Een duidelijke instructie voor de gebruikers van deze blusmiddelen.
 • Een duidelijk ontruimingsplan en veilige en herkenbare vluchtroutes. Hierbij is het belangrijk dat er binnen deze vluchtroutes geen blokkades ontstaan.
 • Voldoende bedrijfshulpverleners die juist zijn getraind.
Brandveiligheid Bedrijf

Denk mee over brandpreventie

Ga samen voor een brandveilig bedrijf

Door mee te denken over brandpreventie wordt de betrokkenheid bij veilig werken vergroot. Uw werknemers gaan bewuster met de veiligheidsvoorschriften om en weten waarom deze van belang zijn.

Veelgestelde vragen

Wat valt onder brandveiligheid?

Onder brandveiligheid vallen de maatregelen en acties om een brand te voorkomen. Lukt voorkomen niet? Dan dient brandveiligheid ervoor te zorgen dat een brand zo klein mogelijk gehouden wordt en de mensen die zich in het gebouw bevinden veilig het gebouw kunnen verlaten.

Wie is verantwoordelijk voor brandveiligheid?

Zowel de eigenaar als gebruiker zijn ten alle tijden eindverantwoordelijk voor de brandveiligheid in het pand.

Waar moet brandveiligheid aan voldoen?

Volgens het Bouwbesluit dient u maatregelen te nemen voor brandpreventie en brandveiligheid. Het Bouwbesluit geeft voorschriften voor het voorkomen van brand met een verbod op roken en open vuur, een inrichting en aankleding die brandveilig is en regels voor de opslag van brandgevaarlijke en brandbare stoffen.

Wanneer is mijn pand brandveilig?

Als gebouweigenaar of gebruiker is het belangrijk de brandveiligheid op orde te hebben. Hierbij is de wet- en regelgeving leidend. Zo moet een gebouw altijd voldoen aan de regels van het Bouwbesluit 2012. Daarin staat voorschriften voor bijvoorbeeld het bestrijden van brand met blusmiddelen als blustoestellen en automatische brandblusinstallaties. In sommige gevallen heb je een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig, zoals gebouwen waar veel mensen samenkomen. Soms moet je een gebruiksmelding doen bij de gemeente.