Gespecialiseerd in

Brandveiligheid bij bedrijven

 • Totaalpakket
 • Eén vast aanspreekpunt
 • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Brandveiligheid bedrijf - brandveiligheid bedrijf - header
Brandveiligheid bedrijf - brandveiligheid bedrijf - diensten

Alles in huis voor

Brandveiligheid bij bedrijven

 • Onderhoud blusmiddelen
 • Onderhoud noodverlichting
 • Onderhoud brandmeldinstallatie
 • Ontruimingsplan
 • Ontruimingsinstallatie
 • Brandput
 • Brandkraan
 • Droge blusleidingen
 • Brandweermaterialen
 • ADR transport
 • Advies Brandveiligheid
 • Brandveiligheidsinspectie

Meer weten over brandveiligheid bij uw bedrijf?

Neem contact op

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

HooVos: De volledige partner in brandveiligheid

HooVos levert, naast een uitgebreid assortiment aan producten omtrent bedrijfsveiligheid en brandveiligheid voor uw bedrijf, ook diverse diensten. Zo ontzorgen we u volledig. We nemen namelijk ook het periodieke onderhoud aan de bouwkundige brandpreventie op ons. Aangezien wij een NCP-erkend onderhoudsbedrijf zijn kunt u rekenen op bewezen kwaliteit. Op deze manier waarborgt u op elk moment de veiligheid in en rondom uw pand en voorkomt u risico’s.

Daarnaast zijn we voor het opstellen van een ontruimingsplan ook de aangewezen partij. Is er een brandput nodig? Dan zorgen wij dat deze voor u geplaatst wordt. Kortom, wij nemen alles uit handen om de brandbeveiliging voor uw bedrijf te optimaliseren en er voor te zorgen dat u altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgeving. Met een duidelijke offerte neemt u enkel de brandbeveiliging af die noodzakelijk is.

Brandveiligheid bedrijf - haspel ingebouwd

Wij helpen u graag met de brandveiligheid voor uw bedrijf

HooVos staat voor u klaar!

Heeft u nog vragen betreft brandbescherming rondom uw bedrijf of instelling? De experts van HooVos staan u graag te woord. Daarnaast leggen we graag uit wat we voor u kunnen betekenen. Binnen een korte tijd is uw gehele pand weer brandveilig en voldoet deze volledig aan het actuele Besluit bouwwerken leefomgeving.

Betrouwbare brandbeveiliging voor uw bedrijf kan levens redden in noodsituaties. HooVos helpt hier graag aan mee. Wij zijn uw complete partij, van brandwerend afdichten tot brandpreventie. Daarbij zijn wij zowel uw adviserende als uitvoerende partij.

Maak een afspraak voor een offerte voor passende brandbeveiliging. Samen spreken we uw situatie en uw pand door. U wilt toch alleen de brandbeveiliging kopen die noodzakelijk is? U ontvangt altijd een duidelijke en transparante offerte voor brandbeveiliging. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over brandveiligheid voor uw bedrijf.

Brandveiligheid Bedrijf

Voorkomen is beter dan genezen

Tips rondom brandpreventie

De brandveiligheid van uw bedrijf begint bij een goede brandpreventie. Voor een goede brandpreventie dienen er een aantal voorzieningen aanwezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan het juiste aantal brandblussers. Zo zijn er nog een aantal andere voorzieningen die een uitbrekende brand kunnen opvangen.

Zorg voor …

 • Genoeg brand- en rookmelders.
 • Periodieke inspectie betreft de werking van deze brand- en rookmelders.
 • Voldoende blusmiddelen. Deze blusmiddelen dienen direct beschikbaar en gebruiksklaar te zijn.
 • Een duidelijke instructie voor de gebruikers van deze blusmiddelen.
 • Een duidelijk ontruimingsplan en veilige en herkenbare vluchtroutes. Hierbij is het belangrijk dat er binnen deze vluchtroutes geen blokkades ontstaan.
 • Voldoende bedrijfshulpverleners die juist zijn getraind.
Brandveiligheid Bedrijf

Denk mee over brandpreventie

Ga samen voor een brandveilig bedrijf. Door mee te denken over brandpreventie wordt de betrokkenheid rondom veilig werken vergroot. Uw werknemers gaan bewuster met de veiligheidsvoorschriften om en weten waarom deze van belang zijn.

Veelgestelde vragen

Wat valt onder brandveiligheid?

Onder brandveiligheid vallen de maatregelen en acties om een brand te voorkomen. Lukt voorkomen niet? Dan dient brandveiligheid ervoor te zorgen dat een brand zo klein mogelijk gehouden wordt en de mensen die zich in het gebouw bevinden veilig het gebouw kunnen verlaten.

Wie is verantwoordelijk voor brandveiligheid?

Zowel de eigenaar als gebruiker zijn te allen tijde eindverantwoordelijk voor de brandveiligheid in het pand.

Waar moet brandveiligheid aan voldoen?

Volgens het Besluit bouwwerken leefomgeving dient u maatregelen te nemen voor brandpreventie en brandveiligheid. Het Besluit bouwwerken leefomgeving geeft voorschriften voor het voorkomen van brand met een verbod op roken en open vuur, een inrichting en aankleding die brandveilig is en regels voor de opslag van brandgevaarlijke en brandbare stoffen.

Wanneer is mijn pand brandveilig?

Als gebouweigenaar of gebruiker is het belangrijk de brandveiligheid op orde te hebben. Hierbij is de wet- en regelgeving leidend. Zo moet een gebouw altijd voldoen aan de regels van het Besluit bouwwerken leefomgeving. Daarin staan voorschriften voor bijvoorbeeld het bestrijden van brand met blusmiddelen als blustoestellen en automatische brandblusinstallaties. In sommige gevallen heb je een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig, bijvoorbeeld voor gebouwen waar veel mensen samenkomen. Soms moet je een gebruiksmelding doen bij de gemeente.