Gespecialiseerd in

Brandveiligheid bedrijf

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Brandveiligheid bedrijf - brandveiligheid bedrijf - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

HooVos: De volledige brandveiligheid partner

HooVos levert naast een uitgebreid assortiment aan producten, omtrent bedrijfs- en brandveiligheid voor uw bedrijf, ook diverse diensten aan. Zo ontzorgen we u volledig. We nemen namelijk ook het periodieke onderhoud aan de bouwkundige brandpreventie op ons. Aangezien wij een NCP-erkend onderhoudsbedrijf zijn, kunt u rekenen op bewezen kwaliteit. Op deze manier waarborgt u op elk moment de veiligheid in en rondom uw pand en voorkomt u risico’s.

Daarnaast zijn we voor het opstellen van een ontruimingsplan ook de aangewezen partij. Is er een brandput nodig? Dan boren we en plaatsen deze voor u. Kortom wij nemen alles uit handen om de brandveiligheid voor uw bedrijf te optimaliseren en er voor te zorgen dat u altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.

Brandveiligheid bedrijf - haspel ingebouwd

Wij helpen u graag met de brandveiligheid voor uw bedrijf

Heeft u nog vragen betreft brandveiligheid rondom uw bedrijf of instelling? De experts van HooVos staan u graag te woord. Daarnaast leggen we graag uit wat we voor u kunnen betekenen. Binnen een korte tijd is uw gehele pand weer brandveilig en voldoet deze volledig aan het bouwbesluit 2012.

Betrouwbare brandveiligheid voor uw bedrijf kan levens redden in noodsituaties. HooVos helpt hier graag aan mee. Wij zijn uw complete partij, van brandwerend afdichten tot brandpreventie. Daarbij zijn wij zowel uw adviserende als uitvoerende partij. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over brandveiligheid voor uw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Is een pictogrambord verplicht?

De locatie van een blusmiddel dient gemarkeerd te worden volgens NEN 4001-3011. Wanneer nodig dient de locatie van het blusmiddel met aanvullende borden te worden aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. Je dient een overzicht bij te houden van de typen, het aantal en de locaties van de blusmiddelen.

Welke brandblusser heb ik nodig voor welke ruimte?

Over het algemeen adviseren wij schuimblussers, omdat deze het minste nevenschade geven. Onze schuimblussers kunnen blussen tot 1.000 V en zijn daarbij ook in te zetten op bijvoorbeeld meterkasten van normale grootte.

Daarnaast zijn bij gevaarlijke stoffen voornamelijk poederblussers te adviseren. Koolzuursneeuwblussers vallen niet meer onder de basis blusmiddelen en zijn extra in te zetten voor bijvoorbeeld een serverruimte.

Brandveiligheid Bedrijf - Brandklasse
Wanneer is noodverlichting verplicht?

Bouwbesluit 2012 en de Arbowet stellen noodverlichting verplicht in gebouwen waar gewerkt wordt. Ook is noodverlichting verplicht in gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat kan een feestzaal zijn, een kantoor, maar ook een appartementencomplex.

De werkgever moet er dus voor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn, dat deze vrij zijn én dat de routes goed zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. Zo kan iedereen in een noodsituatie veilig het gebouw kan verlaten.

Voor aanvullende informatie bel ons gerust!

Hoelang gaat een AED mee?

Een AED-apparaat is best een investering, dus u wilt de AED niet onnodig vroeg vervangen. Tegelijkertijd wilt u de zekerheid dat het AED-apparaat in een acute situatie probleemloos ingezet kan worden. De levensduur is per merk en type-afhankelijk.

Hoe kan HooVos optimaal ontzorgen?

Jaarlijks zal onze planning contact met u opnemen om een datum voor onderhoud af te spreken. Zo hoeft u nooit meer aan de veiligheid van uw woning of bedrijf te denken. Mocht een monteur een verandering zien in uw situatie, dan zal hij u hier een advies over geven tijdens het moment voor onderhoud. Mocht u al eerder vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vertegenwoordiger komt dan vrijblijvend bij u langs.

Is HooVos een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf?

Ja, wij zijn een erkend Onderhoudsbedrijf REOB bij Kiwa NCP. Daarnaast zijn wij ook VCA gecertificeerd.

Dient een blusmiddel jaarlijks onderhouden te worden?

Dient een blusmiddel jaarlijks onderhouden te worden?