Gespecialiseerd in

Brandwerende doorvoeringen

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Brandwerende doorvoeringen - Brandwerende doorvoeringen - header
Brandwerende doorvoeringen - Brandwerende doorvoeringen - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Cruciale criteria voor brandwerende doorvoeringen

Brandwerende doorvoeringen moeten voldoen aan diverse cruciale criteria. De producten die wij bij HooVos gebruiken zijn van Mulcol International. Mulcol is een moderne producent van passieve brandwerende producten. Zij blijven steeds met nieuwe innovatieve oplossingen komen om te blijven voldoen aan de Europese normen die steeds strenger worden en blijven veranderen. Zij produceren en testen effectieve, montagevriendelijke en pragmatische oplossingen.

Naast het ontwikkelen van de hoge kwaliteit oplossingen voelt Mulcol zich, net als ons, verantwoordelijk voor het milieu en de veiligheid van de huidige en toekomstige generaties. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren van produceren.

Bij het gebruik van brandwerende doorvoeringen let Mulcol op de volgende criteria:

Ten eerste voldoen de brandwerende doorvoeringen aan de normen met betrekking tot de vlamdichtheid. Dit gaat over de vlamdichtheid betrokken op de afdichting maar ook op de ontvlambaarheid.

Als tweede worden de doorvoeringen getest op thermische isolatie. Dit betrokken op de oppervlaktetemperatuur en op de warmtestraling.

Het laatste criterium is de brandwerendheid betrokken op bezwijken. Mulcol test hun producten veelvoudig zodat alle producten voldoen aan de wetten en regels.

Brandwerende doorvoeringen - brandklep

Alles onder één dak

HooVos zorgt voor een zo veilig mogelijke woning, pand of kantoor. Hierin voorziet HooVos in alle nodige diensten en producten. Het is lastig om aan alle regels rondom brandpreventie voor bedrijven te voldoen. Bovendien moet u ook nog eens letten op de eisen van de verzekeraar. Daarbij zijn deze regels en eisen veranderlijk en worden steeds scherper. Onze specialisten hebben alle nodige kennis en ervaring zodat u voldoet aan de wetten, regels en eisen rondom brandpreventie en brandveiligheid.

Wij begrijpen dat u graag te allen tijde met dezelfde adviseur contact heeft. Zo weet u dat uw adviseur altijd iemand is die u kent en vertrouwt. Ook voorkomt het schakelen met dezelfde adviseur dat u tegenstrijdig advies krijgt en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vertrouw erop dat we alleen de noodzakelijke toepassingen adviseren! Bel ons of stuur ons een bericht voor mogelijke vragen of een vrijblijvend advies!

Veelgestelde vragen

Is een pictogrambord verplicht?

De locatie van een blusmiddel dient gemarkeerd te worden volgens NEN 4001-3011. Wanneer nodig dient de locatie van het blusmiddel met aanvullende borden te worden aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. Je dient een overzicht bij te houden van de typen, het aantal en de locaties van de blusmiddelen.

Welke brandblusser heb ik nodig voor welke ruimte?

Over het algemeen adviseren wij schuimblussers, omdat deze het minste nevenschade geven. Onze schuimblussers kunnen blussen tot 1.000 V en zijn daarbij ook in te zetten op bijvoorbeeld meterkasten van normale grootte.

Daarnaast zijn bij gevaarlijke stoffen voornamelijk poederblussers te adviseren. Koolzuursneeuwblussers vallen niet meer onder de basis blusmiddelen en zijn extra in te zetten voor bijvoorbeeld een serverruimte.

Wanneer is noodverlichting verplicht?

Bouwbesluit 2012 en de Arbowet stellen noodverlichting verplicht in gebouwen waar gewerkt wordt. Ook is noodverlichting verplicht in gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat kan een feestzaal zijn, een kantoor, maar ook een appartementencomplex.

De werkgever moet er dus voor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn, dat deze vrij zijn én dat de routes goed zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. Zo kan iedereen in een noodsituatie veilig het gebouw kan verlaten.

Voor aanvullende informatie bel ons gerust!

Hoelang gaat een AED mee?

Een AED-apparaat is best een investering, dus u wilt de AED niet onnodig vroeg vervangen. Tegelijkertijd wilt u de zekerheid dat het AED-apparaat in een acute situatie probleemloos ingezet kan worden. De levensduur is per merk en type-afhankelijk.

Hoe kan HooVos optimaal ontzorgen?

Jaarlijks zal onze planning contact met u opnemen om een datum voor onderhoud af te spreken. Zo hoeft u nooit meer aan de veiligheid van uw woning of bedrijf te denken. Mocht een monteur een verandering zien in uw situatie, dan zal hij u hier een advies over geven tijdens het moment voor onderhoud. Mocht u al eerder vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vertegenwoordiger komt dan vrijblijvend bij u langs.

Is HooVos een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf?

Ja, wij zijn een erkend Onderhoudsbedrijf REOB bij Kiwa NCP. Daarnaast zijn wij ook VCA gecertificeerd.

Dient een blusmiddel jaarlijks onderhouden te worden?

Wij onderhouden de blusmiddelen jaarlijks volgens de geldende NEN-normen en de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.