HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Wat wordt er brandwerend afgedicht?

Van de kleinste openingen rond metalen buizen tot gewone gaten

Wanneer er brand uitbreekt, grijpt deze snel om zich heen. Als een ruimte kleine openingen bevat kan een brand snel overslaan naar een andere ruimte.

Daarom is het correct en voldoende brandwerend afdichten van doorvoeren en alle openingen enorm belangrijk.

Denk hierbij niet alleen aan openingen, maar ook aan kabels, kunststof leidingen, rond metalen buizen en gewone gaten.

Brandwerend afdichten - tekstplaatje

Voldoe altijd aan de regels en richtlijnen met het brandwerend afdichten

Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Wij adviseren u graag omtrent het Bouwbesluit 2012, waarin deze strenge eisen staan beschreven. Als organisatie is het niet naleven van het Bouwbesluit niet alleen onverantwoord, maar ook nog eens strafbaar.

Zorg er daarom voor dat u te allen tijde goed geïnformeerd bent. Wij van HooVos helpen u daar graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Controle en onderhoud, weet waar u aan toe bent

Nadat wij het brandwerend afdichten van uw gebouw hebben mogen verzorgen stopt onze dienstverlening niet. Wij verzorgen ook de controle en het onderhoud van de aangeschafte producten. Dit doen wij op het gebied van brandveiligheid en bedrijfsveiligheid. Doordat wij met vaste prijzen werken komt u nooit voor ongewenste verrassingen te staan. De vooraf bepaalde offerte is altijd de uiteindelijke prijs.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend advies over het brandwerend afdichten van uw pand!

Veelgestelde vragen

Wat is brandwerend afdichten?

Brandwerend afdichten is het afdichten van openingen om te voorkomen dat vuur en rook zich kan verspreiden naar andere compartimenten van het gebouw. De verspreiding van vuur en rook kan worden vertraagd door het creëren van brandcompartimenten die het gebouw onderverdelen.

Wat zijn brandcompartimenten?

Een brandcompartiment is een deel van een gebouw. Dit deel wordt bij vuur en rook als zelfstandige eenheid beschouwd. Een brandcompartiment moet voorkomen dat vuur en rook van het ene brandcompartiment verspreid naar het andere brandcompartiment. Hierdoor blijven vluchtroutes toegankelijk en kunnen deze veilig gebruikt worden.

Hoelang duurt de installatie van brandwerende afdichtingen?

Dit is geheel afhankelijk van de grootte van het pand of gebouw. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kunnen wij een indicatie van de installatieduur geven.

Zijn brandwerende afdichtingen nodig bij flexibele wanden?

Ja, ook bij flexibele wanden zijn brandwerende afdichtingen nodig. Wanneer flexibele wanden niet brandwerend zijn afgedicht maken deze de naastgelegen ruimtes alsnog kwetsbaar.

Is een brandwerende afdichting nodig voor stopcontacten?

Ja, brandwerende afdichting is ook nodig voor stopcontacten. Een stopcontact geldt ook als doorvoering.