HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Wat wordt er brandwerend afgedicht?

Van de kleinste openingen rond metalen buizen tot gewone gaten

Wanneer er brand uitbreekt, grijpt deze snel om zich heen. Als een ruimte kleine openingen bevat kan een brand snel overslaan naar een andere ruimte.

Daarom is het correct en voldoende brandwerend afdichten van doorvoeren en alle openingen enorm belangrijk.

Denk hierbij niet alleen aan openingen, maar ook aan kabels, kunststof leidingen, rond metalen buizen en gewone gaten.

Brandwerend afdichten - tekstplaatje

Voldoe altijd aan de regels en richtlijnen met het brandwerend afdichten

Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Wij adviseren u graag omtrent het Bouwbesluit 2012, waarin deze strenge eisen staan beschreven. Als organisatie is het niet naleven van het Bouwbesluit niet alleen onverantwoord, maar ook nog eens strafbaar.

Zorg er daarom voor dat u te allen tijde goed geïnformeerd bent. Wij van HooVos helpen u daar graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Controle en onderhoud, weet waar u aan toe bent

Nadat wij het brandwerend afdichten van uw gebouw hebben mogen verzorgen stopt onze dienstverlening niet. Wij verzorgen ook de controle en het onderhoud van de aangebrachte afdichtingen. Dit doen wij op het gebied van brandveiligheid en bedrijfsveiligheid. Doordat wij met vaste prijzen werken komt u nooit voor ongewenste verrassingen te staan. De vooraf bepaalde offerte is altijd de uiteindelijke prijs.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend advies over het brandwerend afdichten van uw pand!

Veelgestelde vragen

Wat is brandwerend afdichten?

Brandwerend afdichten is het afdichten van openingen om te voorkomen dat vuur en rook zich kan verspreiden naar andere compartimenten van het gebouw. De verspreiding van vuur en rook kan worden vertraagd door het creëren van brandcompartimenten die het gebouw onderverdelen.

Wat zijn brandcompartimenten?

Een brandcompartiment is een deel van een gebouw. Dit deel wordt bij vuur en rook als zelfstandige eenheid beschouwd. Een brandcompartiment moet voorkomen dat vuur en rook van het ene brandcompartiment verspreid naar het andere brandcompartiment. Hierdoor blijven vluchtroutes toegankelijk en kunnen deze veilig gebruikt worden.

Hoelang duurt de installatie van brandwerende afdichtingen?

Dit is geheel afhankelijk van de grootte van het pand of gebouw. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kunnen wij een indicatie van de installatieduur geven.

Zijn brandwerende afdichtingen nodig bij flexibele wanden?

Ja, ook bij flexibele wanden zijn brandwerende afdichtingen nodig. Wanneer flexibele wanden niet brandwerend zijn afgedicht maken deze de naastgelegen ruimtes alsnog kwetsbaar.

Is een brandwerende afdichting nodig voor stopcontacten?

Ja, brandwerende afdichting is ook nodig voor stopcontacten. Een stopcontact geldt ook als doorvoering.