Gespecialiseerd in
Bouwkundige brandpreventie
- Totaalpakket
- Eén vast aanspreekpunt
- Eerlijk en transparant advies
Bouwkundige brandpreventie
Richtlijnen voor het waarborgen van bouwkundige brandpreventie
Uw pand moet zo veilig mogelijk zijn in alle opzichten. Zo ook in het opzicht van brandpreventie. Daarom zijn er bepaalde richtlijnen om de veiligheid in gebouwen te waarborgen. Deze richtlijnen zorgen ervoor dat de kans op brand minimaal is.
Wanneer er toch brand uitbreekt zorgen deze regels ervoor dat de brand wordt beperkt. Bovendien zorgt deze beperking ervoor dat mensen die zich in het gebouw bevinden zich op tijd in een veilige situatie bevinden.
Fouten op de bouw
Bouwkundige brandpreventie komt in de bouw vaak pas in een (te) laat stadium ter sprake. Het is belangrijk om dit vanaf het begin mee te nemen. Wanneer een wand bijvoorbeeld niet voldoet, is het niet meer mogelijk om adequaat brandwerend af te dichten. Als je ons direct in het opdracht- en ontwerpstadium raadpleegt voorkom je deze problemen en verbetert dat de brandveiligheid enorm.
HooVos heeft al vele klanten mogen helpen
Met een beoordeling van 4,9 uit 5!
Houd een brand beheersbaar
Heeft u in het kader van brandveilige gebouwen wel eens gehoord van de BIO-maatregel? Dit staat voor bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen. U, als aannemer, bent verantwoordelijk voor de uitvoering van bouwkundige brandpreventie.
Vaak zijn dit de maatregelen die niet opvallen maar wel degelijk bijdragen aan een veiligere omgeving. Deze zorgen er namelijk voor dat een brand gehinderd of beperkt wordt. Zij vallen onder passieve brandwerendheid, in tegenstelling tot actieve brandwerendheid zoals blusmiddelen.
Een goede voorbereiding is het halve werk
De voorbereiding van brandpreventie voor bedrijven is bouwkundige brandpreventie. HooVos weet dat brandpreventie uiteindelijk zit in de details. Van grote lijnen tot aan de kit toe, alles moet geschikt zijn voor brandwerende toepassing. Omdat het om details en veiligheid gaat, is zorgvuldig en precies werken een absolute voorwaarde. Onze specialisten hebben hiervoor de juiste kennis en ervaring.
HooVos zorgt voor zekerheid
HooVos biedt een breed assortiment aan diensten en producten om uw pand, woning en kantoor zo veilig mogelijk te maken. We voorzien u in alles wat u nodig heeft, van advies tot producten. Zo voldoet uw pand aan de eisen van de verzekeraar en de richtlijnen van de overheid.
Bel ons voor meer informatie of stuur een bericht voor vrijblijvend advies!
Meer informatie?
Bel 0343 45 06 42 of mail naar info@hoovos.nl
Veelgestelde vragen
De locatie van een blusmiddel dient gemarkeerd te worden volgens NEN 4001-3011. Wanneer nodig dient de locatie van het blusmiddel met aanvullende borden te worden aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. Je dient een overzicht bij te houden van de typen, het aantal en de locaties van de blusmiddelen.
Over het algemeen adviseren wij schuimblussers, omdat deze het minste nevenschade geven. Onze schuimblussers kunnen blussen tot 1.000 V en zijn daarbij ook in te zetten op bijvoorbeeld meterkasten van normale grootte.
Daarnaast zijn bij gevaarlijke stoffen voornamelijk poederblussers te adviseren. Koolzuursneeuwblussers vallen niet meer onder de basis blusmiddelen en zijn extra in te zetten voor bijvoorbeeld een serverruimte.
Bouwbesluit 2012 en de Arbowet stellen noodverlichting verplicht in gebouwen waar gewerkt wordt. Ook is noodverlichting verplicht in gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat kan een feestzaal zijn, een kantoor, maar ook een appartementencomplex.
De werkgever moet er dus voor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn, dat deze vrij zijn én dat de routes goed zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. Zo kan iedereen in een noodsituatie veilig het gebouw kan verlaten.
Voor aanvullende informatie bel ons gerust!
Een AED-apparaat is best een investering, dus u wilt de AED niet onnodig vroeg vervangen. Tegelijkertijd wilt u de zekerheid dat het AED-apparaat in een acute situatie probleemloos ingezet kan worden. De levensduur is per merk en type-afhankelijk.
Jaarlijks zal onze planning contact met u opnemen om een datum voor onderhoud af te spreken. Zo hoeft u nooit meer aan de veiligheid van uw woning of bedrijf te denken. Mocht een monteur een verandering zien in uw situatie, dan zal hij u hier een advies over geven tijdens het moment voor onderhoud. Mocht u al eerder vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vertegenwoordiger komt dan vrijblijvend bij u langs.
Ja, wij zijn een erkend Onderhoudsbedrijf REOB bij Kiwa NCP. Daarnaast zijn wij ook VCA gecertificeerd.
Wij onderhouden de blusmiddelen jaarlijks volgens de geldende NEN-normen en de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.