Gespecialiseerd in

Brandpreventie voor bedrijven

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Brandpreventie bedrijven - Brandpreventie bedrijven - header
Brandpreventie bedrijven - Brandpreventie bedrijven - doorvoeringen

Alles in huis voor

Brandpreventie bedrijven

  • Brandwerende doorvoeringen
  • Brandwerend afdichten
  • Compartiment brandbeveiliging

Meer weten over brandpreventie?

Neem contact op

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Brandpreventie voor bedrijven:

Zo voorkomt u brand

Het voorkomen van brand begint bij de bouw en inrichting van een pand. Elk bouwproduct moet geschikt zijn voor brandwerende toepassing. Tot aan de kit toe. 

Onze specialisten kunnen u adviseren en ondersteunen bij bouwkundige brandpreventie voor bedrijven. 

We plaatsen brandmeldinstallaties, sprinklers en zorgen voor passende brandwerende oplossingen. In grote gebouwen leggen we droge blusleidingen aan, zodat bij brand effectiever geblust kan worden. 

We denken ook mee over brandwerende compartimenten. Deze zorgen ervoor dat een eventuele brand niet (makkelijk) kan overslaan naar andere delen van uw pand. Ook rook en vaak giftige gassen blijven binnen een compartiment. 

Hoe we dat doen?

Door wanden, plafonds, kabels, leidingen en vloeren op de juiste manier brandwerend af te dichten. 

Zo wordt de brand gestopt en blijven vluchtroutes veilig. 

Brandpreventie bedrijven - brandklep

Voldoe aan alle wetten en eisen voor brandveiligheid

Brandpreventie voor bedrijven is een must. Het is wettelijk geregeld in het Bouwbesluit 2012. Daarnaast stellen verzekeraars hoge eisen aan brandveiligheid. 

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ is goede brandpreventie voor bedrijven essentieel. 

Maar, wanneer is uw brandpreventie goed geregeld?

Dat hangt van uw situatie af. Wat voor soort bedrijf heeft u bijvoorbeeld? Aan een hotel worden heel andere eisen gesteld dan aan een adviesbureau of een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen.

Hoe groot is uw gebouw? 

Bij hoge en/of grote gebouwen is het verplicht om droge blusleidingen aan te leggen, zodat een brand beter en sneller geblust kan worden. 

Laat u adviseren door onze experts in brandpreventie voor bedrijven. Wij zorgen ervoor dat u aan alle wetten, regels en eisen voldoet én blijft voldoen. 

Uw partner in brandpreventie én -veiligheid

HooVos levert niet alleen oplossingen op het gebied van brandpreventie voor bedrijven. Wij zijn totaalleverancier op het gebied van brandveiligheid. Zo leveren wij bijvoorbeeld ook: 

  • Bouwkundige brandpreventie
  • Brandwerende doorvoeringen
  • Brandwerend afdichten
  • Compartiment brandbeveiliging

Voor ons staat u centraal. We gaan u niet ‘over’ beveiligen, maar kijken naar de noodzakelijke én gewenste maatregelen. U kunt rekenen op een eerlijk en betrouwbaar advies van onze specialisten. 

Snel schakelen is bij brandveiligheid essentieel. Dankzij onze korte lijnen en ruime voorraad, kunnen we u snel van dienst zijn. 

HooVos is uw totaalpartner in brandveiligheid. 

Advies over brandpreventie voor bedrijven nodig?

Wilt u weten hoe u brand in uw gebouw het beste voorkomt? Of staat u op het punt een nieuw pand te (laten) bouwen en wilt u dat de brand- en bedrijfsveiligheid goed geregeld is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan u graag te woord over brandpreventie voor bedrijven. 

Veelgestelde vragen

Is een pictogrambord verplicht?

De locatie van een blusmiddel dient gemarkeerd te worden volgens NEN 4001-3011. Wanneer nodig dient de locatie van het blusmiddel met aanvullende borden te worden aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. Je dient een overzicht bij te houden van de typen, het aantal en de locaties van de blusmiddelen.

Welke brandblusser heb ik nodig voor welke ruimte?

Over het algemeen adviseren wij schuimblussers, omdat deze het minste nevenschade geven. Onze schuimblussers kunnen blussen tot 1.000 V en zijn daarbij ook in te zetten op bijvoorbeeld meterkasten van normale grootte.

Daarnaast zijn bij gevaarlijke stoffen voornamelijk poederblussers te adviseren. Koolzuursneeuwblussers vallen niet meer onder de basis blusmiddelen en zijn extra in te zetten voor bijvoorbeeld een serverruimte.

Brandpreventie bedrijven - Brandklasse
Wanneer is noodverlichting verplicht?

Bouwbesluit 2012 en de Arbowet stellen noodverlichting verplicht in gebouwen waar gewerkt wordt. Ook is noodverlichting verplicht in gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat kan een feestzaal zijn, een kantoor, maar ook een appartementencomplex.

De werkgever moet er dus voor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn, dat deze vrij zijn én dat de routes goed zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. Zo kan iedereen in een noodsituatie veilig het gebouw kan verlaten.

Voor aanvullende informatie bel ons gerust!

Hoelang gaat een AED mee?

Een AED-apparaat is best een investering, dus u wilt de AED niet onnodig vroeg vervangen. Tegelijkertijd wilt u de zekerheid dat het AED-apparaat in een acute situatie probleemloos ingezet kan worden. De levensduur is per merk en type-afhankelijk.

Hoe kan HooVos optimaal ontzorgen?

Jaarlijks zal onze planning contact met u opnemen om een datum voor onderhoud af te spreken. Zo hoeft u nooit meer aan de veiligheid van uw woning of bedrijf te denken. Mocht een monteur een verandering zien in uw situatie, dan zal hij u hier een advies over geven tijdens het moment voor onderhoud. Mocht u al eerder vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vertegenwoordiger komt dan vrijblijvend bij u langs.

Is HooVos een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf?

Ja, wij zijn een erkend Onderhoudsbedrijf REOB bij Kiwa NCP. Daarnaast zijn wij ook VCA gecertificeerd.

Dient een blusmiddel jaarlijks onderhouden te worden?

Wij onderhouden de blusmiddelen jaarlijks volgens de geldende NEN-normen en de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.