Poederblusser 6 kg

De PA6R is een poederblusser uitgerust met een stevige stalen voetring en gevuld met 6 kilo ABC-poeder, breed inzetbaar voor het blussen van branden in vaste stoffen (A), vloeistoffen (B) en gassen (C).

De blusser is voorzien van een CE keur en een Rijkstypekeur voor de Nederlandse markt en heeft een stuurwiel certificering voor de scheepvaart.

Omschrijving

Wanneer poederdeeltjes in een brandhaard worden geïntroduceerd, absorberen ze de energie van de actieve moleculen in het vuur. Hierdoor daalt de interne energie van deze moleculen tot een niveau waarbij de brand niet langer kan voortbestaan. Daarom wordt bluspoeder soms omschreven als een negatieve katalysator.

Poeder is veilig te gebruiken bij elektrische apparatuur onder spanning tot 1000 volt. Het heeft een groot blussend vermogen en is minder gevoelig voor vorst dan bijvoorbeeld een schuimblusser.

De blusser is uitgerust met een stalen voetring, wat hem extra stevig maakt. Bij plaatsing buitenshuis raden we aan het poedertoestel te beschermen tegen weersinvloeden.

Poederblussers kunnen nevenschade veroorzaken en zijn daarom vooral geschikt voor ruimtes zonder waardevolle apparatuur, zoals magazijnen met gesloten verpakkingen, plaatsen waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen of buitenlocaties.

Wij adviseren om de blusser jaarlijks te laten onderhouden. Voor meer informatie over REOB-onderhoud of persoonlijk advies, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen

Technische informatie

Type
PA6R
Artikelnummer
92064811
Hoogte
535 mm
Diameter Ø
150 mm
Blusstof
ABC
Inhoud
6 kg
Massa (incl. vulling)
9,75 kg
Spuitduur
16 seconden
Spuitbereik
4-6 mtr
Temperatuur grenzen
-30°C tot +60°C
Drijfgas bij 20°C
N2 - 15 bar
Blusvermogen
43A / 233B / C
Controleerbaar
via apart ventiel in de kop