Poederblusser 12 kg

De PA12R is een poederblusser uitgerust met een stalen voetring en bevat 12 kilo ABC-poeder. Deze blusser is veelzijdig bruikbaar voor het blussen van branden in vaste stoffen (A), vloeistoffen (B) en gassen (C).

De blusser is voorzien van een CE keur en een Rijkstypekeur voor de Nederlandse markt en heeft een stuurwiel certificering voor de scheepvaart.

Omschrijving

Wanneer poederdeeltjes worden toegevoegd aan een brand, absorberen ze de energie van de actieve moleculen in het vuur, waardoor hun interne energie afneemt en de brand niet langer onderhouden kan worden. Hierdoor staat bluspoeder ook bekend als een negatieve katalysator.

Het is veilig te gebruiken bij elektrische apparatuur onder spanning tot 1000 volt en biedt het voordeel van een groot blussend vermogen en minder gevoeligheid voor vorst dan bijvoorbeeld een schuimblusser.

Bij plaatsing buitenshuis raden wij aan het apparaat te beschermen tegen weersinvloeden.

De blusser is voorzien van een stalen voetring, wat hem extra robuust maakt en ideaal voor gebruik door dakdekkers.

Poederblussers kunnen nevenschade veroorzaken en zijn daarom het meest geschikt voor ruimtes zonder kostbare apparatuur, zoals magazijnen met gesloten verpakkingen, opslag van gevaarlijke stoffen of buitenlocaties.

Wij adviseren om de blusser jaarlijks te laten onderhouden. Voor meer informatie over REOB-onderhoud, de levensduur of persoonlijk advies, kunt u contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen

Technische informatie

Type
PA12R
Artikelnummer
92124811
Hoogte
595 mm
Diameter Ø
190 mm
Blusstof
ABC
Inhoud
12 kg
Massa (incl. vulling)
16 kg
Spuitduur
20 seconden
Spuitbereik
6 mtr
Temperatuur grenzen
-30°C tot +60°C
Drijfgas bij 20°C
N2 - 15 bar
Blusvermogen
55A / 233B / C
Controleerbaar
via apart ventiel in de kop