Koolzuursneeuwblusser (CO₂-blusser) 5 kg

Deze blusser is een koolzuursneeuwblusser (CO₂-blusser) met een inhoud van 5 kilogram. De K5S is geschikt voor het blussen van B (vloeistoffen) branden.

De blusser is voorzien van een CE keur en een Rijkstypekeur voor de Nederlandse markt en heeft een stuurwiel certificering voor de scheepvaart.

Omschrijving

Deze blusser is ideaal voor gebruik in omgevingen met waardevolle apparatuur, zoals schakelkasten en server- of printerruimtes. Een belangrijk voordeel is dat het blusmiddel geen residu achterlaat, waardoor er geen nevenschade ontstaat.

Een CO₂-blusser werkt door de zuurstof rond de brand te verdrijven en de temperatuur van de brandhaard te verlagen, wat de vlammen dooft.

Let op: in kleine ruimtes kan het gebruik van een CO₂-blusser leiden tot verstikkingsgevaar. Plaats de blusser daarom altijd buiten de betreffende ruimte, naast de deur van de ruimte met gevoelige apparatuur. Daarnaast kan CO₂ bij direct contact met de huid brandwonden veroorzaken, daarom beschikt deze brandblusser over een sneeuwkoker om op veilige afstand te kunnen blussen.

Deze blusser is ook geschikt voor het blussen van elektrische installaties tot 1000 volt.

Offerte aanvragen

Technische informatie

Type
K5S
Artikelnummer
91055120
Hoogte
745 mm
Diameter Ø
140 mm
Blusstof
CO₂
Inhoud
5 liter
Massa (incl. vulling)
13,48 kg
Spuitduur
12,5 seconden
Spuitbereik
3-4 mtr
Temperatuur grenen
-30°C tot +60°C
Drijfgas bij 20°C
CO₂ - 174
Blusvermogen
89B