Gespecialiseerd in

EHBO materialen

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
EHBO materialen - Ehbo materialen - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Een actuele verbandtrommel

Waarschijnlijk maakt u regelmatig gebruik van uw verbandtrommels. Hierdoor komt er een moment waarop de inhoud niet meer compleet en voldoende is. En dan zal er maar net een situatie ontstaan dat je hetgeen nodig hebt wat mist.

HooVos controleert jaarlijks uw verbandtrommel zodat deze altijd compleet is. Hierdoor worden ook direct de verbandmiddelen vervangen waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen. Zo heeft u in het geval van een ongeluk altijd de juiste middelen.

Wij zorgen altijd dat uw bedrijf of instelling de benodigde EHBO materialen in huis heeft.

Ehbo materialen - verbandtrommels

Een blusdeken voorkomt erger

Een blusdeken kan brand direct blussen. Door het bedekken van de brandhaard met een blusdeken komt er geen zuurstof meer bij de brand. Hierdoor wordt de brand gedoofd.

Een blusdeken van HooVos is gemaakt van onbrandbare of slecht-brandbare stof (glasvezel, geïmpregneerde wol of ander onbrandbaar materiaal) en hangt vaak aan de wand in een rode verpakking. HooVos levert blusdekens in verschillende formaten en zijn in de regel direct uit voorraad leverbaar. Zo zorgt u met ons ook voor goede brandveiligheid.

Wij leveren ook uw AED

Naast de verbandtrommels en blusdekens kunt u ook bij HooVos terecht voor een Automatische Externe Defibrilator (AED). Bij een hartstilstand kunt u direct de juiste hulp verlenen. Door onmiddellijke reanimatie worden daadwerkelijk levens gered. Volg een cursus AED & Reanimatie zodat u op de hoogte bent van de acties die ondernomen moeten worden. Wij zorgen ervoor dat de AED altijd up-to-date is.

Heeft u nog vragen betreft EHBO materialen? HooVos gaat graag met u in gesprek. Wij dragen bij aan de bedrijfsveiligheid. Omdat wij uw compleet partner zijn, zijn wij er ook voor de brandveiligheid en brandpreventie van uw pand. Voor al uw vragen, van brandmeldinstallaties tot het correct brandwerend afdichten van uw pand. Neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Is een EHBO kit verplicht?

In een EHBO kit zitten alle EHBO materialen die nodig kunnen zijn om eerste hulp te verlenen. Het hebben van een EHBO-koffer of meerdere EHBO-koffers is verplicht als bedrijf of organisatie zijnde volgens de Arbowet. De koffer moet ook goed zichtbaar zijn en zich binnen handbereik bevinden.

Welke EHBO-koffer is verplicht?

De Arbowet stelt de werkgever verplicht om er voor te zorgen dat de juiste EHBO-voorzieningen beschikbaar zijn. Hierbij kan gedacht worden aan een EHBO-koffer maar ook een BHV’er. Het kan namelijk zo zijn dat een bedrijf controle krijgt van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wat moet er allemaal in een EHBO-koffer zitten?

In een EHBO-koffer moeten hulpmiddelen zitten die nodig kunnen zijn tijdens het inzetten van EHBO. Dit kunnen pleisters, kompressen, scharen, verband, een pincet etc. zijn. De EHBO-koffer moet volgens de NEN-normering goedgekeurd zijn. Daarnaast moet per afdeling een EHBO-koffer aanwezig zijn.

Hoe lang is een EHBO-koffer houdbaar?

De verbandmiddelen die in een EHBO-koffer zitten zijn meestal 4 jaar houdbaar.

Hoe vaak moet een EHBO-koffer worden gecontroleerd?

Het Oranje Kruis raadt aan om de EHBO-koffer met regelmaat te controleren. Er kan dan gecheckt worden of alle producten aanwezig zijn. Ook kan de houdbaarheidsdatum worden gecheckt.

Hoeveel EHBO-koffers moet ik hebben?

Voor een bedrijf geldt dat er minimaal een EHBO-koffer aanwezig moet zijn per unit. Een unit kan een kantoorruimte of werkplaats zijn. Ook zullen op de verschillende verdiepingen een EHBO-koffer aanwezig moeten zijn.