Gespecialiseerd in

EHBO materialen

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
EHBO materialen - Ehbo materialen - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Een actuele verbandtrommel

Waarschijnlijk maakt u regelmatig gebruik van uw verbanddozen. Hierdoor komt er een moment waarop de inhoud niet meer compleet en voldoende is.

HooVos controleert jaarlijks uw verbandtrommel. Hierbij worden direct de missende producten aangevuld en de verbandmiddelen waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen vervangen. Zo heeft in geval van nood altijd de juiste middelen bij de hand.

Ehbo materialen - verbandtrommels

Een blusdeken voorkomt erger

Een blusdeken kan zeer waardevol zijn voor kleine beginnende branden. Door het bedekken van de brandhaard met een blusdeken komt er geen zuurstof meer bij de brand. Hierdoor kan de brand worden gedoofd. Ook wanneer (de kleding van) een persoon in brand staat is een blusdeken uitermate geschikt om het vuur zo snel mogelijk te doven.

Een blusdeken zit in een rode verpakking en hangt meestal aan de wand in ruimtes met een groter risico op brand, zoals in bijvoorbeeld een keuken, laboratorium of werkplaats. Let wel op, blusdekens zijn niet geschikt om olie- of vetbranden te blussen.

HooVos levert blusdekens in verschillende formaten. In de regel zijn deze direct uit voorraad leverbaar. Aan de hand van de ruimte en omstandigheden waarvoor u een blusdeken wilt aanschaffen, zullen wij u adviseren welke blusdeken voor u het meest geschikt is. Zo zorgen we samen voor een goede brandveiligheid.

Wij leveren ook uw AED

Naast de verbanddozen en blusdekens kunt u ook bij HooVos terecht voor een Automatische Externe Defibrillator (AED). Bij een hartaanval kunt u hiermee direct de juiste hulp verlenen. Door onmiddellijke reanimatie worden daadwerkelijk levens gered. Door het volgen en tijdig herhalen van een BHV training bent en blijft u onder andere op de hoogte van de laatste reanimatietechnieken en de werking van de AED.

Heeft u nog vragen over EHBO-materialen? HooVos gaat graag met u in gesprek. Naast onze bijdrage aan de bedrijfsveiligheid, zijn wij er ook voor de brandveiligheid en brandpreventie van uw pand. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen, van blusmiddelen tot het brandwerend afdichten van uw pand.

Veelgestelde vragen

Is een EHBO-koffer verplicht?

Volgens de Arbowet is het hebben van een EHBO-koffer of meerdere EHBO-koffers voor bedrijven en organisaties verplicht. De koffer moet ook goed zichtbaar zijn en zich binnen handbereik bevinden.

Welke EHBO-koffer is verplicht?

Dit is afhankelijk van de grootte en functie van een bedrijf of organisatie. Laat u door ons adviseren welke EHBO-koffer voor u verplicht is.

Wat moet er allemaal in een EHBO-koffer zitten?

In een EHBO-koffer moeten hulpmiddelen zitten die nodig kunnen zijn tijdens het inzetten van EHBO. Dit kunnen bijvoorbeeld pleisters, kompressen, scharen, verband en een pincet zijn.

Hoe lang is een EHBO-koffer houdbaar?

De verbandmiddelen die in een EHBO-koffer zitten hebben allemaal een eigen houdbaarheidsdatum. De controle hiervan en zo nodig de vervanging wordt standaard meegenomen bij het jaarlijks onderhoud.

Hoe vaak moet een EHBO-koffer worden gecontroleerd?

Het Oranje Kruis raadt aan om de EHBO-koffer met regelmaat te controleren. Bij HooVos controleren wij de aanwezige EHBO-koffers jaarlijks.