Gespecialiseerd in
BHV-trainingen
- Maatwerkoplossingen
- Flexibele trainingsmogelijkheden
- Eén vast aanspreekpunt
BHV-training
Een BHV-training is gericht op het voorbereiden van medewerkers om in diverse noodsituaties snel en effectief te handelen. Het doel is de veiligheid van collega’s te waarborgen en mogelijke schade te beperken. HooVos biedt een breed scala aan BHV-trainingen aan, waarbij verschillende modules en onderdelen beschikbaar zijn, afgestemd op de behoeften van uw organisatie.
HooVos heeft al vele klanten mogen helpen
Met een beoordeling van 4,9 uit 5!
BHV-training
Daarmee redt u levens
Bij HooVos volgen uw medewerkers een BHV-training waarmee levens gered kunnen worden. We bieden verschillende onderdelen aan, zoals brandbestrijding, ontruiming, reanimatie en levensreddende handelingen, inclusief het gebruik van een AED.
Onze BHV-trainingen zijn volledig op maat en we bespreken graag met u de mogelijkheden die het beste aansluiten bij uw bedrijf. De trainingen kunnen in verschillende tijdsbestekken worden aangeboden, geheel naar uw wensen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.
EHBO en AED
Naast de BHV-trainingen biedt HooVos een uitgebreid assortiment aan EHBO-benodigdheden om de veiligheid in uw organisatie te waarborgen. Ons aanbod omvat onder andere verbandtrommels in verschillende formaten, blusdekens en oogdouches.
Daarnaast kunt u bij HooVos terecht voor een Automatische Externe Defibrillator (AED). Dit levensreddende apparaat is van cruciaal belang bij een hartstilstand, omdat het snel en doeltreffend kan worden ingezet. Wij bieden diverse AED-modellen aan, geschikt voor zowel getrainde als ongetrainde gebruikers, afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie.
Lees meer over onze EHBO-materialen en AED’s en ontdek hoe HooVos u helpt risico’s te verkleinen en de veiligheid binnen uw bedrijf te waarborgen!
Blusdekens
Blusdekens zijn ontworpen om de zuurstoftoevoer naar een brand te stoppen. Door de brandhaard af te dekken met een blusdeken, wordt de toevoer van zuurstof afgesloten, waardoor de vlammen doven. De blusdekens van HooVos zijn gemaakt van onbrandbare of slecht brandbare materialen, zoals glasvezel of geïmpregneerde wol, en worden geleverd in een herkenbare rode verpakking die gemakkelijk aan de wand kan worden opgehangen.
Heeft u vragen over onze BHV-trainingen of andere aspecten van brandveiligheid? Neem gerust contact met ons op. HooVos adviseert u graag over bedrijfsveiligheid, brandpreventie en alles van het onderhoud van noodverlichting tot het brandwerend afdichten van uw pand.
Meer informatie?
Bel 0343 45 06 42 of mail naar info@hoovos.nl
Veelgestelde vragen
Een basis BHV-training leert u hoe u effectief kunt reageren op noodsituaties binnen een bedrijf. U leert hoe u een beginnende brand kunt blussen, een ontruiming kunt coördineren en eerste hulp kunt verlenen. De training behandelt de belangrijkste BHV-taken en bereidt u voor op incidenten en noodgevallen die zich op de werkvloer kunnen voordoen.
Een BHV-training duurt doorgaans twee dagen. Daarnaast vindt er jaarlijks een herhalingscursus plaats om de vaardigheden en kennis op peil te houden, deze neemt één dag in beslag.
Een BHV-certificaat is één jaar geldig vanaf de datum van afgifte. Na deze periode is een herhalingscursus nodig om het certificaat te verlengen en de kennis en vaardigheden op te frissen.
Met een BHV-certificaat bent u een erkende bedrijfshulpverlener. U bent bevoegd om eerste hulp te verlenen, een beginnende brand te blussen en een veilige ontruiming van het pand te coördineren. Als BHV’er neemt u deze taken op zich totdat de professionele hulpdiensten arriveren.
De Arbowet stelt geen exact aantal verplichte BHV’ers vast voor een bedrijf. Wel is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te treffen om de veiligheid van werknemers en bezoekers te waarborgen. Dit betekent dat het aantal BHV’ers moet worden afgestemd op de grootte van het bedrijf, de aanwezige risico’s en de bedrijfsomstandigheden.
Een BHV’er is specifiek opgeleid om eerste hulp te verlenen bij incidenten op de werkvloer en om andere bedrijfsnoodsituaties te beheersen, zoals brand of evacuatie. Een EHBO’er is breder opgeleid en kan eerste hulp bieden bij allerlei soorten ongevallen, ongeacht de locatie, zoals thuis, op straat of tijdens evenementen.