Gespecialiseerd in

BHV trainingen

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
BHV Training - Bhv training - header

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

BHV training

Daarmee redt u levens

HooVos biedt verschillende BHV training onderdelen aan zoals brand en ontruiming, levensreddende handelingen (inclusief AED gebruik) en verschillende vormen van communicatie tussen bijvoorbeeld een hulpverlener en het slachtoffer. 

Onze BHV trainingen kunnen naar wens gegeven worden en we bespreken graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf. De BHV cursussen kunnen in verschillende tijdsbestekken gegeven worden, geheel naar uw wens. Neem gerust vrijblijvend contact op, uw persoonlijke expert helpt u graag!

BHV training - AED

EHBO en AED

Naast de BHV trainingen die HooVos aanbiedt, heeft HooVos ook alle EHBO-benodigdheden die de Arbowet voorschrijft. Volgens de Arbowet dienen bedrijven tegenwoordig te beschikken over een verbandset BHV, welke gebaseerd is op een zogenaamde ‘werkunit’. Daarnaast is HooVos specialist in het checken van de houdbaarheid van de verbandtrommels en neemt dit graag voor u uit handen.

Naast verbandtrommels en blusdekens bent u ook voor een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij HooVos aan het juiste adres. Lees alles over onze EHBO materialen en AED’s. Met HooVos voorkomt u risico’s!

Het blusdeken

Blusdekens hebben als doel de zuurstoftoevoer bij een brand te stoppen. Door de brandhaard te bedekken met het blusdeken kan er geen zuurstof meer bij de brand komen en dooft het de brand. Het blusdeken van HooVos is gemaakt van onbrandbare of slecht brandbare stof (glasvezel, geïmpregneerde wol of ander onbrandbaar materiaal) en hangt vaak aan de wand met een rode verpakking.

Neem gerust vrijblijvend contact op als u vragen hebt over de BHV-trainingen die HooVos aanbiedt. Ook voor allerlei andere vragen rondom brandveiligheid, bedrijfsveiligheid en brandpreventie kunt u bij HooVos terecht. Van het onderhoud van uw noodverlichting tot het correct brandwerend afdichten van uw pand.

Veelgestelde vragen

Wat is een BHV training?

Bij een basis BHV training leert u hoe een brand bestreden kan worden, een ontruiming moet begeleiden en eerste hulp kan verlenen. De BHV training zal ingaan op de BHV-taken bij incidenten en ongevallen die voor kunnen komen bij een bedrijf.

Wat is de duur van een BHV training?

Een BHV training duurt meestal 2 dagen. Ook zal er een jaarlijkse herhaling plaatsvinden, deze herhaling zal 1 dag in beslag nemen.

Hoelang is een BHV certificaat geldig?

Een BHV certificaat is één jaar geldig na afgifte.

Wat kunt u met een BHV certificaat?

Wanneer je een BHV certificaat hebt behaald bent u een erkend bedrijfshulpverlener. Als BHV’er mag u dan eerste hulp verlenen, een beginnende brand blussen en het pand ontruimen. Deze taken zal een BHV’er op zich nemen totdat er professionele hulpdiensten aanwezig zijn.

Hoeveel BHV’ers zijn er nodig bij een bedrijf?

In de Arbowet is niet wettelijk vastgelegd hoeveel BHV’ers er bij een bedrijf aanwezig moeten zijn. Maar wel is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te treffen.

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

Een BHV’er is iemand die eerste hulp verleent bij incidenten die voor kunnen komen op de werkvloer. Een EHBO’er is opgeleid om hulp te verlenen bij alle mogelijke ongevallen die kunnen optreden zoals thuis, op straat of bij een evenement etc.