Gespecialiseerd in

Bedrijfsveiligheid

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Bedrijfsveiligheid - Bedrijfsveiligheid - header
Bedrijfsveiligheid - Bedrijfsveiligheid - safety kit

Alles in huis voor

Bedrijfsveiligheid

  • EHBO materialen
  • AED aanschaffen
  • BHV training

Meer weten over brandveiligheid?

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Carlton Beach Scheveningen
Carlton Beach Scheveningen

Bij HooVos zijn we trots om te delen dat we maandenlang hebben gewerkt aan het upgraden van alle brandscheidingen bij Carlton Beach Scheveningen! Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het hotel voldoet aan de hoogste normen. Het was een eer om bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor alle gasten.

Postillion Hotel WTC Rotterdam
Postillion Hotels

Veiligheid is van het grootste belang bij HooVos en Postillion Hotels Rotterdam! We hebben onlangs de brandwerende afdichtingen in maar liefst 168 kamers verbeterd om ervoor te zorgen dat het hotel voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

nhow Amsterdam RAI hotel
nhow Amsterdam RAI

In het prachtige nhow Amsterdam RAI hotel zijn alle blusmiddelen op alle 17 verdiepingen weer gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en daarna gekeurd door onze specialisten. Dat betekent een zorgeloos nachtje op hoogte in Amsterdam!

Goed voorbereid op calamiteiten

Bent u verplicht om een brandmeldinstallatie te hebben? Dan is een ontruimingsplan ook een vereiste. 

Dit plan moet worden opgesteld volgens de NEN 8112 richtlijnen voor gebouwen. 

Ingewikkeld, niet waar?

Daarom staan wij voor u klaar. Onze experts zijn bekend met de geldende wetten, regels en richtlijnen. Wij stellen het ontruimingsplan voor u op en kunnen ook zorgen voor de benodigde noodverlichting. 

Zo zorgt u dat medewerkers de vluchtroutes eenvoudig kunnen vinden bij calamiteiten. 

Bedrijfsveiligheid - verbandtrommel

Uw totaalpartner op het gebied van brand- en bedrijfsveiligheid

HooVos levert niet alleen oplossingen voor bedrijfsveiligheid en BHV. Wij zijn totaalleverancier op het gebied van bedrijfsveiligheid. Zo kunt u bij ons ook terecht voor onder meer: 

  • EHBO-materialen
  • AED’s
  • BHV trainingen

Wij kunnen uw volledige pand nalopen op bedrijfs- en brandveiligheid. Daarbij kunt u rekenen op eerlijk en betrouwbaar advies van onze specialisten. Wij geloven niet in ‘over’ beveiligen, maar kijken naar uw specifieke situatie en de actuele wet- en regelgeving.  

Als u dit wenst, dan zijn wij uw partner voor de lange termijn. Wij voorzien namelijk ook in onderhoud van onder meer brandmeldinstallaties en noodverlichting. Wij houden u op de hoogte van veranderingen in wet- en regelgeving, zodat uw bedrijfsveiligheid aan alle eisen blijft voldoen.  

HooVos is, met velen jaren ervaring, uw totaalpartner in brand- en bedrijfsveiligheid. 

Advies over bedrijfsveiligheid nodig?

Uw bedrijfshulpverlening op orde brengen? Goed voorbereid zijn op calamiteiten? Neem direct contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar, ook voor diensten die tot de brandpreventie behoren zoals brandwerende doorvoeringen en het correct brandwerend afdichten van uw pand!

Veelgestelde vragen

Is een pictogrambord verplicht?

De locatie van een blusmiddel dient gemarkeerd te worden volgens NEN 4001-3011. Wanneer nodig dient de locatie van het blusmiddel met aanvullende borden te worden aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. Je dient een overzicht bij te houden van de typen, het aantal en de locaties van de blusmiddelen.

Welke brandblusser heb ik nodig voor welke ruimte?

Over het algemeen adviseren wij schuimblussers, omdat deze het minste nevenschade geven. Onze schuimblussers kunnen blussen tot 1.000 V en zijn daarbij ook in te zetten op bijvoorbeeld meterkasten van normale grootte.

Daarnaast zijn bij gevaarlijke stoffen voornamelijk poederblussers te adviseren. Koolzuursneeuwblussers vallen niet meer onder de basis blusmiddelen en zijn extra in te zetten voor bijvoorbeeld een serverruimte.

Bedrijfsveiligheid - brandklasse
Wanneer is noodverlichting verplicht?

Bouwbesluit 2012 en de Arbowet stellen noodverlichting verplicht in gebouwen waar gewerkt wordt. Ook is noodverlichting verplicht in gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat kan een feestzaal zijn, een kantoor, maar ook een appartementencomplex.

De werkgever moet er dus voor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn, dat deze vrij zijn én dat de routes goed zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. Zo kan iedereen in een noodsituatie veilig het gebouw kan verlaten.

Voor aanvullende informatie bel ons gerust!

Hoelang gaat een AED mee?

Een AED-apparaat is best een investering, dus u wilt de AED niet onnodig vroeg vervangen. Tegelijkertijd wilt u de zekerheid dat het AED-apparaat in een acute situatie probleemloos ingezet kan worden. De levensduur is afhankelijk van het merk en type.

Hoe kan HooVos optimaal ontzorgen?

Jaarlijks zal onze planning contact met u opnemen om een datum voor onderhoud af te spreken. Zo hoeft u nooit meer aan de veiligheid van uw woning of bedrijf te denken. Mocht een monteur een verandering zien in uw situatie, dan zal hij u hier een advies over geven tijdens het moment voor onderhoud. Mocht u al eerder vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vertegenwoordiger komt dan vrijblijvend bij u langs.

Is HooVos een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf?

Ja, wij zijn een erkend Onderhoudsbedrijf REOB bij Kiwa NCP. Daarnaast zijn wij ook VCA gecertificeerd.

Dient een blusmiddel jaarlijks onderhouden te worden?

Wij onderhouden de blusmiddelen jaarlijks volgens de geldende NEN-normen en de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.