Gespecialiseerd in

Bedrijfsveiligheid

  • Totaalpakket
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Eerlijk en transparant advies
Meer informatie
of bel 0343 45 06 42
Bedrijfsveiligheid - Bedrijfsveiligheid - header
Bedrijfsveiligheid - Bedrijfsveiligheid - safety kit

Alles in huis voor

Bedrijfsveiligheid

  • EHBO materialen
  • AED aanschaffen
  • BHV training

Meer weten over brandveiligheid?

HooVos heeft al vele klanten mogen helpen

Met een beoordeling van 4,9 uit 5!

Van der Burg - Project HooVos (4)
Van der Burg - Project HooVos (logo)

Van der Burg bestaat sinds 1982. Begonnen als leverancier in aanhangwagen onderdelen, groeide het bedrijf met succes uit tot een betrouwbare im- en exporteur van nieuwe en gebruikte trucks, en groothandel in truck en trailer onderdelen.

Door een goede en snelle schakeling tussen Van der Burg Automaterialen en HooVos, kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Wij hebben een leuke samenwerking!

Inkoper MKB - Project HooVos (2)
Inkoper MKB - Project HooVos (logo)

Sinds enkele jaren werken wij (INKOPER MKB) samen met HooVos Brandbeveiliging B.V.. Als Inkooporganisatie zijn wij altijd op zoek naar betrouwbare partners en HooVos Brandbeveiliging B.V. is er daar één van.

Als inkoopcollectief met een sterke focus op de Automotive branche stellen wij hoge eisen wat betreft de veiligheid. Hier onder valt ook het keuren en onderhouden van de blusmiddelen.

Heuvelrug - Project HooVos (2)
Heuvelrug - Project HooVos (logo)

Het onderhoud dat wij uit mogen voeren voor Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt niet op bij het gemeentekantoor. Het gaat veel verder: wij mogen alle gemeentelijke panden onderhouden.

Dit maakt dat de gemeente een klant is die ons veel afwisseling biedt qua werkzaamheden. Met brandveiligheid en bedrijfsveiligheid, en daar zijn we trots op!

Goed voorbereid op calamiteiten

Bent u verplicht om een brandmeldinstallatie te hebben? Dan is een ontruimingsplan ook een vereiste. 

Dit plan moet worden opgesteld volgens de NEN 8112 richtlijnen voor gebouwen. 

Ingewikkeld, niet waar?

Daarom staan wij voor u klaar. Onze experts zijn bekend met de geldende wetten, regels en richtlijnen. Wij stellen het ontruimingsplan voor u op en kunnen ook zorgen voor de benodigde noodverlichting. 

Zo zorgt u dat medewerkers de vluchtroutes eenvoudig kunnen vinden bij calamiteiten. 

Bedrijfsveiligheid - verbandtrommel

Uw totaalpartner op het gebied van brand- en bedrijfsveiligheid

HooVos levert niet alleen oplossingen voor bedrijfsveiligheid en BHV. Wij zijn totaalleverancier op het gebied van bedrijfsveiligheid. Zo kunt u bij ons ook terecht voor onder meer: 

  • EHBO-materialen
  • AED’s
  • BHV trainingen

Wij kunnen uw volledige pand nalopen op bedrijfs- en brandveiligheid. Daarbij kunt u rekenen op eerlijk en betrouwbaar advies van onze specialisten. Wij geloven niet in ‘over’ beveiligen, maar kijken naar uw specifieke situatie en de actuele wet- en regelgeving.  

Als u dit wenst, dan zijn wij uw partner voor de lange termijn. Wij voorzien namelijk ook in onderhoud van onder meer brandmeldinstallaties en noodverlichting. Wij houden u op de hoogte van veranderingen in wet- en regelgeving, zodat uw bedrijfsveiligheid aan alle eisen blijft voldoen.  

HooVos is, met velen jaren ervaring, uw totaalpartner in brand- en bedrijfsveiligheid. 

Advies over bedrijfsveiligheid nodig?

Uw bedrijfshulpverlening op orde brengen? Goed voorbereid zijn op calamiteiten? Neem direct contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar, ook voor diensten die tot de brandpreventie behoren zoals brandwerende doorvoeringen en het correct brandwerend afdichten van uw pand!

Veelgestelde vragen

Is een pictogrambord verplicht?

De locatie van een blusmiddel dient gemarkeerd te worden volgens NEN 4001-3011. Wanneer nodig dient de locatie van het blusmiddel met aanvullende borden te worden aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pictogram in combinatie met een pijl voor de richting. Je dient een overzicht bij te houden van de typen, het aantal en de locaties van de blusmiddelen.

Welke brandblusser heb ik nodig voor welke ruimte?

Over het algemeen adviseren wij schuimblussers, omdat deze het minste nevenschade geven. Onze schuimblussers kunnen blussen tot 1.000 V en zijn daarbij ook in te zetten op bijvoorbeeld meterkasten van normale grootte.

Daarnaast zijn bij gevaarlijke stoffen voornamelijk poederblussers te adviseren. Koolzuursneeuwblussers vallen niet meer onder de basis blusmiddelen en zijn extra in te zetten voor bijvoorbeeld een serverruimte.

Bedrijfsveiligheid - brandklasse
Wanneer is noodverlichting verplicht?

Bouwbesluit 2012 en de Arbowet stellen noodverlichting verplicht in gebouwen waar gewerkt wordt. Ook is noodverlichting verplicht in gebouwen waar meer dan 75 mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Dat kan een feestzaal zijn, een kantoor, maar ook een appartementencomplex.

De werkgever moet er dus voor zorgen dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn, dat deze vrij zijn én dat de routes goed zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. Zo kan iedereen in een noodsituatie veilig het gebouw kan verlaten.

Voor aanvullende informatie bel ons gerust!

Hoelang gaat een AED mee?

Een AED-apparaat is best een investering, dus u wilt de AED niet onnodig vroeg vervangen. Tegelijkertijd wilt u de zekerheid dat het AED-apparaat in een acute situatie probleemloos ingezet kan worden. De levensduur is afhankelijk van het merk en type.

Hoe kan HooVos optimaal ontzorgen?

Jaarlijks zal onze planning contact met u opnemen om een datum voor onderhoud af te spreken. Zo hoeft u nooit meer aan de veiligheid van uw woning of bedrijf te denken. Mocht een monteur een verandering zien in uw situatie, dan zal hij u hier een advies over geven tijdens het moment voor onderhoud. Mocht u al eerder vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vertegenwoordiger komt dan vrijblijvend bij u langs.

Is HooVos een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf?

Ja, wij zijn een erkend Onderhoudsbedrijf REOB bij Kiwa NCP. Daarnaast zijn wij ook VCA gecertificeerd.

Dient een blusmiddel jaarlijks onderhouden te worden?

Wij onderhouden de blusmiddelen jaarlijks volgens de geldende NEN-normen en de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant.